StoryEditor
Ostalokup krešimir ćosić

Bilo je dosta prigovora na suđenje: je li Little malo 'pretjerao', procijenite sami

Piše Frane Vulas, D. Ž.
16. veljače 2019. - 16:55

Pred kraj polufinalnog ogleda Kupa Krešimira Ćosića između Cibone i Zadra tijekom kojeg je bilo dosta prigovora na suđenje, pogotovo od strane Zadrana (na terenu i na tribinama), na liniju slobodnih bacanja je kod rezultata 83:80 stao Mario Little. 

Dvije sekunde i sedam desetinki prije kraja pogodio je Amerikanac prvo, pa potom očito namjerno promašio drugo bacanje. Hitro ga je izveo. Iznenadio je sve, pogodio obruč i ploču, pa je sam uhvatio odbijenu loptu.

Bio je u dobroj poziciji da potom postigne koš koji bi njegovoj momčadi donio produžetak, ali dosuđena je lopta za Cibonu. Kako je to izgledalo, je li bio prijestup, je li Little malo “pretjerao”, procijenite sami.


U inače vrlo nervoznom susretu, već prije kraja druge četvrtine u svlačionicu je morao centar Zadra Luka Žorić nakon što je, očito revoltiran jednom odlukom, loptom koju je šutnuo nogom pogodio suca (u nogu, drugog suca, činilo se bez namjere, ali ga je pogodio). 

Prije dvije godine u istoj dvorani na Gripama, samo na drugom obruču, Henrik Širko je u ogledu Splita i GKK Šibenika pri rezultatu 83:86 namjerno promašio slobodno bacanje pet sekundi prije kraja susreta.

Lopta mu se odbila od obruča, odjurio je u kantun izvan linije 6,75 metara i pogodio nemoguću tricu za produžetak. Na koncu su u tom susretu nakon dva produžetka slavili Splićani 107:106. Little ipak nije ponovio “Širka”. 

Zadar traži ekspertizu

Na temu suđenja oglasilo se vodstvo KK Zadar koje će napisati zahtjev za sudačkom ekspertizom polufinalne utakmice Kupa Krešimir Ćosić i poslati u savez – najavio je sportski direktor Branimir Longin.

Nisu u klubu štedjeli ni svojeg igrača Luku Žorića, jer drže da se unatoč “ludnici” na parketu trebao smiriti, ostati hladan te će biti kažnjen prema klupskom pravilniku. 

#CIBONA#KK ZADAR#KUP KREšIMIR ĆOSIć

Izdvojeno