StoryEditor
Ostaloragbi

Australija i Argentina remizirale po drugi put na Tri nationsu turniru, naslov pripao Novom Zelandu

5. prosinca 2020. - 23:31
David Gray/AFP

U posljednjem susretu ovogodišnjeg ragbijaškog Tri nations turnira Australija i Argentina su u Sydneyu odigrale 16-16, pa je naslov pobjednika pripao reprezentaciji Novog Zelanda.

Bio je ovo drugi međusobni susret Australaca i Argentinaca na ovom natjecanju i ponovno su remizirali, kao i prije dva tjedna u Newcastleu kada je susret okončan rezultatom 15-15.

I kao prije dva tjedna australski "fullback" Reece Hodge imao je pred kraj utakmice priliku iz kaznenog udarca osigurati pobjedu svojoj reprezentaciji, ali ponovno nije bio precizan.

I Australiji i Argentini je za ukupnu pobjedu na turniru bila potrebna uvjerljiva pobjeda kako bi prestigli Novi Zeland, no na kišom natopljenom terenu niti jedna momčad nije uspjela dominirati.

Argentina je na poluvremenu vodila sa 13-6, a posljednjih je 20 minuta imala i igrača više nakon što je crveni karton pokazan Salakaia-Lotu. Ipak, kako je nedugo potom Paulos morao napustiti igru na pet minuta zbog urušavanja skupa, Australci iskoristili situaciju sa po 14 igrača na terenu za postizanje polaganja i poravnanje.

U samoj završnici Hodge je imao kazneni udarac sa 50 metara, no pogodio je vratnicu. Prije dva tjedna isti je igrač promašio kazneni udarac sa 40 metara, ali iz težeg kuta.

Druga Argentina i treća Australija tako su ovogodišnje natjecanje u Tri Nationsu, koje se u cijelosti odigralo u Australiji, okončale sa po jednom pobjedom, dva remija i jednim porazom, odnosno sa po osam osvojenih bodova, dok je Novi Zeland osvojio prvo mjesto sa po dvije pobjede i dva poraza, no uz osvojena dodatna tri bonus boda (dva za pobjede velikom razlikom i jedan za tri postignuta polaganja u porazu) sakupio je ukupno 11 bodova.

Na ovom turniru trebali su nastupiti i svjetski prvaci Južnoafrikanci, koji su lani osvojili Rugby Championship, no odustali su od nastupa zbog komplikacija vezanih uz putovanje uzrokovanih pandemijom koronavirusa.

Bilo je ovo 25. izdanje natjecanja najboljih ragbijaških reprezentacija južne hemisfere, bilo pod imenom Tri Nations ili Rugby Championship, te 17. trijumf Novog Zelanda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2021 09:16