StoryEditor
Ostalohanžekovićev memorijal

Atletski spektakl u Zagrebu: sedam aktualnih svjetskih prvaka, šest olimpijskih pobjednika i četiri osvajača Dijamante lige

29. kolovoza 2017. - 17:24
hanzekovic_press8-280817

Ovogodišnje, 67. izdanje međunarodnog atletskog Memorijala Borisa Hanžekovića, jedno je od najjačih. Zalog prethodnoj tvrdnji, konkretne su činjenice: u utorak navečer (18.30) na stadionu Mladosti pojavit će se – sedam aktualnih svjetskih prvaka, šest olimpijskih pobjednika i četiri osvajača Dijamante lige!

Zacijelo najveća zvijezda mitinga, domaća je cura, ''kraljica diska'', Sandra Perković:

- Cilj mi je pred domaćom publikom baciti disk preko 70 metara. Prije dvije godine bila sam kratka za 12 centimetara. Sada imamo novi krug, dobre uvjete. Vjerojatno će i vrijeme biti OK. U utorak očekujem da ću biti brza i eksplozivna, a tada mogu baciti daleko – najavila je Sandra.

Trenutačno, hrvatska je diskašica najbliža svjetskom rekordu (76,80 metara), kojega je 1988. postavila Njemica Gabriele Reinsch (nastupala je za DDR – op.a). U Svjetskoj atletskoj federaciji (IAAF) postoje razmišljanja kako bi sve svjetske rekorde, za koje ne postoje dokazi o ''čistoći'', trebalo poništiti. Perković je međutim protiv brisanja rekordnog rezultata Gabriele Reinsch.

- Protivim se brisanju tog rekorda. Da je to lagano, svatko bi bacao na tim daljinama. Mislim da 76,80 treba ostati. Samo oni najjači mogu ga srušiti.

Hrvatska će atletika aduta imati i u ženskom bacanju koplja. Olimpijska pobjednica i četvrta na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Londonu, Sara Kolak u utorak će debitirati na Hanžeku.

- Veselim se što ću napokon nastupiti u Zagrebu i doživjeti atmosferu o kojoj svi atletičari pričaju. Imam snažnu konkurenciju (Haladovič i Ratej), neke male probleme, ali vjerujem da ću biti posve spremna za nastup. Moraju se posložiti mnogi detalji da koplje poletjelo daleko – veli Kolak.

Kao i prethodnih godina ulaznice za Memorijal Borisa Hanžekovića mogu se podići na prodajnom mjestu, u SRC Mladost, na Savi. Ulaz naime nije slobodan premda su ulaznice – besplatne.

Izdvojeno

03. kolovoz 2020 19:51