StoryEditor

Arena Zagreb dobila privremenu dozvolu na 90 dana, SP više nije upitno

Piše PSD.
24. prosinca 2008. - 18:32

Arena Zagreb u kasnim je poslijepodnevnim satima dobila privremenu uporabnu dozvolu, potvrdio je glasnogovornik izvođača radova, zagrebačke Ingre, Danko Deban.

Centralna dvorana Svjetskog prvenstva u rukometu tako bi ipak trebala biti otvorena u subotu dvobojem između izabranika Line Červara i ruske reprezentacije.

Najnovija afera oko Arene počela je jutros kada je predsjednik Uprave Ingre Igor Oppenheim HTV-u rekao kako Arena nije dobila uporabnu dozvolu. Par sati kasnije, gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za medije nakon sjednice Gradskog poglavarstva rekao je kako je tehnički pregled još uvijek u tijeku te da će 'biti pametniji za šest sati'.

- Ja ključ Arene još nemam, pričekajmo da završi tehnički pregled i na kraju toga će se izdati ili ne izdati uporabna ili privemena uporabna dozvola - rekao je Bandić te dodao kako neke prometnice u Zagrebu funkcioniraju s privremenim dozvolama od Drugog svjetskog rata.

Gradonačelnik je istaknuo kako ne valja žuriti s izdavanjem uporabne dozvole već se treba pobrinuti za sigurnost gledatelja.
- Kada se dvorana u subotu napuni, u njoj će biti 15200 ljudi. Da nekome usfali nokat, crijeva biste mi vadili, ali mi to ne smijemo dopustiti - zaključio je u Bandić.

Podsjetimo, prije nekoliko dana otkriveno je da u potkrovlju i na četvrtom katu Arene curi voda. No, iz izvođača radova Ingre tada su priopćili da je riječ samo o problemima s klimatizacijom te da je s vodovodnim cijevima i krovom sve u redu. Izgradnja Arene stajala je oko 90 milijuna eura.

jl

Izdvojeno

04. kolovoz 2020 11:05