StoryEditor
Ostalosve popucalo

Adio, 'kraljice': tartan na Poljudu je ‘mrtav’, nije li najbolje iskopati ga i uliti vodu, pa kad padne baklja...

11. prosinca 2019. - 14:22

Na Poljudu nije samo Hajdukova obrana puna rupa. “Otvorilo” se i na tartan stazi. Rupa veličine kola šlepera pojavila se dvadesetak metara od starta na 100 metara, tamo ispod zapadne tribine poljudske ljepotice.

Staza je postavljena za Kup kontinenata 2010. godine kada je Blanka Vlašić skakala pred oko 25.000 svojih navijača, ali od tada je stalno u fazi propadanja, što od bengalki sa sjevera, što od kamiona koji su je pregazili za potrebe “Ultre”. Sad se pojavio i ovaj krater. I prije njega staza je bila neupotrebljiva za atletska natjecanja, osim možda za kros!?

Otvara se stoga niz pitanja. Treba li Poljudu uopće tartan staza? Hoće li ista sudbina s “Ultrom” zadesiti i Park mladeži? Nije li svrsishodnije atletiku sasvim preusmjeriti na Park mladeži, stvoriti tamo pravi atletski inkubator, čuvati, zaštititi stazu i ostale djelove? Od “Ultre” i ostalih prolaznika.

A što s ovom stazom na Poljudu? Možda je najbolje iskopati je, do dubine metar – dva, i uliti vodu, napraviti bazen, sve uokolo. Pa kad padne baklja, ugasit će se odmah. Uštedit će se na vatrogascima. A imat ćemo i jedinstveni ambijent.

Izdvojeno

12. srpanj 2020 14:06