Ostalodruga hnl

'Pakleni narančasti' odnijeli puni plijen iz Dugopolja: trinaestom pobjedom došli do naslova jesenskog prvaka

Piše Miro Podrug/SN

Vodeći Šibenik je do trinaeste prvenstvene pobjede došao teško protiv ravnopravnog domaćina, koji je utakmicu započeo čak sa sedmoricom igrača u kvoti do 21 godine. U 37. minuti olako dosuđeni penal je usmjerio tijek utakmice i na neki način odlučio pobjednika!

Utakmicu je na vratima domaćina započeo mladi Josip Silić, jer se na zagrijavanju ozlijedio Hrvoje Ćubić. Prvi su zaprijetili Šibenčani, Ćurić se odlučio na udarac s oko 20 metara, ali je to bio lak plijen Silića. Nedugo zatim na drugoj strani je pokušao Rakić iz daljine, ali je Labrović uspio amortizirati udarac. U 17. minuti domaćini su propustili stopostotnu priliku, Jukić je precizno uposlio Bulbwu, koji je izbio ispred Labrovića, ali ga nije uspio savladati. Nedugo zatim brzu kontru Šibenčana završio je Rak jakim udarcem zamalo pokraj suprotne vratnice. U 32. povratna lopte od Bulbwe i volje udarac Rakića visoko preko vrata
U 37. minuti kazneni udarac za goste. Nakon udarca iz kuta sudac je procijenio da je domaći stoper Kurtović napravio prekršaj u skoku nad Pandžom na oko 14 metara od vrata, a lopta je išla prema petercu domaćina. Kurtoviću žuti karton, a s bijele točke je precizan Davor Kukec, lopta u jednu a Silić u drugu stranu, 0:1. Nakon toga je trener domaćina Balajić dobio žuti karton zbog prigovora, a potom i drugi žuti, pa je morao napustiti klupu. Činjenica je da su odluke sudaca naelektrizirale inače korektnu utakmicu do tada.

U nastavku su prvi zaprijetili domaćini, kada je u 49. minuti Kurtović precizno upislio Bulbwu, a on se uspio izboriti samo udarac iz kuta. U 51. minuti Antunović je prevario istrčalog Silića, no loptu je ispred neobranjenih vrata izbio Kurtović. U 57. Princeov udarac i lopta se od bloka odbija u korner. U 64. minuti Šibenčani povećavaju vodstvo na 0:2.

Na desnom boku se Antunović izborio za loptu, ušao u kazneni prostor domaćina i odigrao povratnu loptu za Ćurića, koji jakim udarcem sa 10-ak metara zabija. U 68. Prince neometan glavom puca preko vrata. Ulaskom Bosančića i Franića Dugopoljci kreću u napad traže pogodak, a Jukić puca zamalo preko vrata. Pomlađeni Dugopoljci se ne predaju ali Labrovićeva mreža je ostala zaključana. Pred kraj svježi Juričić pokušava udarcem iz okreta, ali pokraj vrata.

- Namjerili smo se na tvrdog suparnika što smo i očekivali. Teško smo došli do 13. pobjede, ali zasluženo. Sad nas čeka utakmica za Kup protiv Lokomotive, mi igramo doma i imamo šanse, zašto ne – kazao je trener Šibenika Krunoslav Rendulić

- Čestitam Šibeniku na jesenskom naslovu u borbi za prvu ligu. Naša mlada momčad se izvrsno nosila i čestitke mojim igračima. Penal je usmjerio utakmicu, a ovakvih situacija ima makar pet šest na svakoj utakmici – dodao je Stipe Balajić trener Dugopolja.

Semafor

Dugopolje- Šibenik 0:2 (0:1)

Dugopolje - SC Hrvatski vitezovi. Gledatelja 400. Sudac: Josip Dugandžić (Komin) - 5.
Strijelci: 0:1 - Kukec (38-11m), 0:2 - Ćurić (64).

Najbolji igrač: Ivan Antunović (Šibenik)

Dugopolje (4-4-2): Silić 6 - Budalić 6, Jurić 6 (od 66. J. Bašić 6), Kurtović 6, Herceg 6 - Markota 5,5 (od 61. Bosančić 6), Jukić 6, Rakić 5,5 (od 69. Franić 6), M. Bašić 6 - Bulbwa 5,5, Rodić 6. Trener: Stipe Balajić 6.

Šibenik (4-2-3-1): Labrović 6,5 - Pajić 6,5, Vukorepa 6,5, Pandža 6,5, Pranić 6,5 - Bulat 6,5, Ćurić 7 - Rak 7 (od 90. Musa -), Kukec 7 (od 77. Španja -), Prince 6,5 - Antunović 7 (od 71. Juričić -). Trener: Krunoslav Rendulić 6,5.

#šIBENIK#DUGOPOLJE#DRUGA HNL