StoryEditor
Ostalou subotu na crnicu

'Barakudice' protiv Portugala u Šibeniku traže prolaz na Euro: Portugal je dobra ekipa, međutim na svom bazenu mi smo favoriti

25. listopada 2019. - 18:22

Umjesto uobičajenoga muškog, ove subote će se igrati ženski vaterpolo u Crnici. Riječ je o utakmici koja izravno odlučuje o plasmanu na prvenstvo Europe, na natjecanje koje će se u siječnju 2020. godine održati u Budimpešti.

Hrvatske reprezentativke će s minimalnom prednošću iz prvog dvoboja (14:13), odigranog u Lisabonu, dočekati Portugalke. Izbornik iz Šibenika, Marijo Ćaleta ih od početka tjedna priprema u Crnici.

- Ostaje žal što u prvoj utakmici nismo ostvarili i veću prednost, jer smo imali vodstvo od 14:11. Portugal je dobra ekipa, međutim na svom bazenu mi smo favoriti. Idemo u utakmicu bez ikakvih kalkulacija, po plasman na Europsko prvenstvo- kazao je Ćaleta.

Izbornik ima na okupu sve igračice, a u četvrtak mu se priključila i Petra Bukić, dvije godine za redom najbolja igračica Hrvatske. Ona je bila na terapijama u Zagrebu, zbog problema sa živcem u leđima i preponama:

- Boli me dok igram, ali stisnut ću zube. Naravno, očekujem pobjedu u Šibeniku i odlazak u Budimpeštu - rekla je Petra, kći proslavljenog vaterpoliste Perice Bukića i sestra Luke, koji igra za Mladost.

Kapetanica reprezentacije Hrvatske je Tišnjanka Dina Lordan, koja je matičnu šibensku Viktoriu zamijenila zagrebačkom Mladosti:

- Moramo popraviti obranu u odnosu na prvu utakmicu i onda vjerujem da će sve biti u redu - istaknula je Lordan.

Šibenske prijatelje vaterpola pozivamo na bazen u Crnici u subotu u 18 sati, da dođu i podrže djevojke u nastojanju da se pridruže Barakudama na Europskom prvenstvu u Budimpešti koje se igra u siječnju 2020. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. rujan 2020 02:51