StoryEditor
Košarkaprvenstvo

Žuti u prilici peti put zaredom dobiti Cibose: ‘Spremamo iznenađenje, probat ćemo ubaciti neke nove stvari‘

2. ožujka 2021. - 12:09
Božidar Vukičević/Cropix

Do prije koju godinu bilo bi nezamislivo napisati sljedeće, ali je istinito: košarkaši Splita večeras imaju priliku peti put u nizu pobijediti Cibonu! E, kako se trendovi mijenjaju...

Prošle godine “žuti” su triput porazili Cibonu na Gripama, a pozitivnu seriju nastavili su i u ovoj godini, prije dva dana trijumfom u Draženovu domu kojim su poboljšali svoje šanse za izbjegavanje pretposljednje pozicije u ABA Ligi.

Četiri uzastopna slavlja nad Cibonom nezapamćena su u novijoj povijesti kluba s Gripa. Ugrizi “vukova” više nisu tako opasni i ubojiti kao nekada, ali znate i onu izreku da je ranjeni vuk najopasniji... Stoga, ne smije se ni Split uljuljkati pa pomisliti kako će sada lako dolaziti do pobjeda nad velikim rivalom jer to sigurno neće biti tako.

Ipak, samopouzdanje koje je Split dobio pobjedom u nedjelju bit će vrijedan zalog za večerašnji ogled, opet “pod Tornjem”, ali u sklopu HT Premijer lige. Tko se u ova dva dana bolje oporavio i tko je svježiji, to je pitanje koje bi moglo biti ključno jer je dojam da je baš Split u nedjelju energetski bio na višoj razini u završnici. To se osjetilo na koncentraciji, jačem angažmanu u obrani, pa i preciznosti u napadu.

- Nakon prospavane noći i pogledane utakmice, prvi je dojam bio ispravan, a taj je da nismo odigrali najljepšu utakmicu. Međutim, u takvim utakmicama najvažnije je pobijediti i s time sam vrlo zadovoljan - rekao je u najavi derbija još uvijek tek friški trener Splita Mile Karakaš.

Perasoviću povjerenje

Iako je rano za ozbiljnije ocjene i procjene njegova rada, iz prve dvije utakmice s Goricom i Cibonom vidljiva je namjera da se igra ubrza. Ivan Perasović u oba je susreta bio u početnoj petorci i dobio je veliku minutažu (gotovo po 30 minuta), dok je Pavle Marčinković ispao iz petorke i u obje je utakmice igrao manje nego inače.

To su samo neka od početnih zapažanja jer je jasno da mora proći još neko vrijeme kako bi se jasnije vidjele sve Karakaševe zamisli. U svakom slučaju, ohrabrujuće je što je mladi strateg krenuo s dvije važne pobjede.

Zahvaljujući kiksu Zadra protiv Zaboka, eventualnom pobjedom večeras Split bi se uključio u borbu čak i za prvo mjesto uoči doigravanja. Odjednom bi to mogao postati četveroboj jer je tu, uz Cibonu i Split, još i Gorica.

Karakaš je za današnji derbi (od 18 sati, Arenasport 2) najavio i neke novitete.

- Probat ćemo ubaciti neke nove stvari kao iznenađenje za Cibonu, ali sve ćete vidjeti na utakmici - bio je tajanstven Karakaš i dodao:

- Analizirat ćemo prethodnu utakmicu i nastojati popraviti neke stvari već danas. Prije svega očekujem da energetski budemo na jednakom nivou kao u nedjelju. To je ono čemu kao trener uvijek težim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2021 02:27