StoryEditor
Košarkanastavak slijedi

‘Žuti‘ ostali na čekanju: sjednica Gradskog vijeća prekinuta prije nego se došlo do rasprave o pomoći velikanu s Gripa

21. listopada 2021. - 18:14

Gradsko vijeće Splita danas ipak nije odlučivalo o Košarkaškom klubu Split. Sjednica Gradskog vijeća prekinuta je nešto iza 17.30 sati u trenucima kada se raspravljalo o rebalansu gradskog proračuna.

Stalo se na 12. točki dnevnog reda, samo dvije točke prije one na temu financijske pomoći Grada klubu s Gripa. Pod obrazloženjem sjednice koja se zbog svojih turbulencija među političkim opcijama odužila i prostora u kojoj se sjednica odvijala i koji su uskoro morati napustiti, jer su vijećnici zbog epidemioloških mjera bili „podstanari” u amfiteatru Pravnog fakulteta, a u stvarnosti zbog toga što je vladajućima nedostajao dovoljan broj ruku (jedna), prije izglasavanja rebalansa izglasan je prekid sjednice. Ista bi se trebala nastaviti idućeg tjedna, kada bi se „žuti” trebali naći na tapetu.

„Žuti” su trebali biti 14. točka dnevnog reda. Podsjetimo, trebalo se glasati o ulaganju u klub u iduće dvije godine u iznosu od po sedam milijuna kuna godišnje (četiri milijuna za sufinanciranje omladinske škole, a tri za ulaganje u poslovanje kluba kroz dokapitalizaciju društva). Na prethodnoj sjednici održanoj 23. rujna taj prijedlog nije prošao, tada je 14 vijećnika je bilo za, a čak 16 je bilo suzdržanih.

Momčad Splita koja je danas putovala na utakmicu AdmiralBet ABA lige kod Igokee u Laktaše u autobusu je na putu tijekom dana pratila Youtube prijenos sjednice na kanalu TV Jadran. Igrači i stručni stožer nekadašnjeg trostrukog prvaka Europe željno su iščekivali (pozitivan) rasplet, kako će klub zaploviti u mirnije vode. Međutim, morat će se još malo strpjeti.

item - id = 1136901
related id = 0 -> 1148726
related id = 1 -> 1148686
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2021 12:01