StoryEditor
Košarkaht premijer liga

Žuti gostuju u Zaboku: 'Znamo da neće biti lako, ali idemo po pobjedu'

4. listopada 2019. - 13:01

U svom trećem susretu u samo pet dana košarkaši Splita gosti su Zaboka u drugom kolu HT Premijer lige (subota 17 sati – prijenos HRT 2). Nakon dvije startne pobjede u sezoni na presici dan prije susreta u Žutom salonu na Gripama pred sedmu silu izišao je trener Ante Grgurević.

- Ovo nam je prvo gostovanje ove sezone. U Premijer ligi svaka momčad kada igra kod kuće je minimalno 30 posto bolja, igra s puno više samopouzdanja, čvršće, agresivnije, ali time je ovo i veći izazov za nas – naglasio je Grgurević.

S druge strane i želja je svakog trenera da mu momčad na gostovanjima izgleda jednako dobro kao i na domaćem terenu?

- Naravno. Mi se još tražimo. Proći će neko vrijeme dok uhvatimo neku malo bolju uigranost. Kvalitetu imamo, to je nesporno. Neke stvari ipak dolaze s vremenom, ne možeš ih ubrzati, to je prirodan proces, timski sport. Momčad je živo tkivo, zahtjeva konstantan rad i komunikaciju. Nadamo se da ćemo iz utakmice u utakmicu rasti. Naravno da uvijek ima uspona i padova. Te amplitude moramo našom kvalitetom i samopouzdanjem što više smanjiti – kazao je trener "žutih".

Zabok?

- Nisu iskusni kao prošle sezone, ali igraju kući i uvijek su kod njih jako teške utakmice. To je dobro, iz teških utakmica svi postajemo bolji. Znamo da neće biti lako, ali idemo po pobjedu.

Gdje je Zabok najopasniji, odnosno gdje će Split tražiti svoje prilike?

- Tamo gdje ocijenimo da ćemo ih naći. Utakmica nosi svoje, predvidite jedno, a susret donosi drugo. Oni kući igraju drugačije nego vani. Moramo biti spremni na to odgovoriti.

Dvije utakmice na početku sezone ste dobili, Goricu u domaćem prvenstvu i Dynamic u ABA 2 ligi. Što očekujete od ove sezone?

- Svi bismo mi voljeli da stalno pobjeđujemo, ali to je nemoguće. Najveća i jedina naša obveza je da u svakom trenutku izgledamo kao momčad. Nekad unatoč kvaliteti koju imate stvari na terenu ne idu, puno je tu vanjskih čimbenika, ali želim da uvijek izgledamo kao momčad bez obzira na rezultatski ishod. Naravno da svaku utakmicu idemo na pobjedu, nije to demagogija, nego moramo imati taj mentalitet. Za neke stvari treba vremena, ali treba se truditi svakodnevno da taj vremenski period bude što kraći.

Problemi u momčadi?

- Ovo nam je treća utakmica u pet dana i to je velika potrošnja. Pogotovo što smo u prvom kolu domaćeg prvenstva imali jako kvalitetnog protivnika, to ćete i vidjeti. Protivnika koji nam je još od prošle sezone jako neugodan, a teško je neke stvari iz glave izbrisati. Imali smo jako tešku utakmicu, pa također i drugu poslije dva dana iako je prvi dojam nakon viđenog rezultata da smo lagano pobijedili, ali su oni do zadnjih minuta bili u igri.

- To je ukupno velika fizička i psihička potrošnja. Ima udaraca, problema, ali kada se obuće žuti dres onda nikakvih problema nema. Žao mi je što nam Vrgoča nema već tri tjedna i što nam neće moći pomoći ni u Zaboku, ali nadam se da će uskoro biti s nama – zaključio je Grgurević.

Izdvojeno

14. srpanj 2020 00:18