StoryEditor
KošarkaDoVIĐENJA, i NE PLAČI

Zapjevao uživo u prijenosu i oduševio regiju: splitski sportski komentator na jedinstven način prokomentirao završnicu košarkaške Eurolige

Piše R.R.
24. svibnja 2017. - 14:38
2017-05-21T203106Z_1511855011_UP1ED5L1KZTBV_RTRMADP_3_BASKETBALL-EUROLEAGUE.JPG

Splitski novinari poznaju dobro opus kolege sa Radio Dalmacije Marina Mrduljaša, popularnog Babe. Njegovo poznavanje košarke je na razini boljih košarkaški stručnjaka, njegovo skautiranje nepogrješivo. Babo ne prati košarku, Babo živi košarku. I to bez obzira na razinu natjecanja, sve ima u malom prstu.

Stoga nije niti čudno da ga televizijske kuće angažiraju za prijenose košarke, taj segment je zaista vrhunski popraćen sa hrpom korisnih podataka. Nije nimalo čudno da je bio angažiran za prijenose i komentiranje Final-foura Eurolige u košarci.

Osim vrhunskog komentara dao je Babo sebi oduška tri minute prije kraja kada je već bilo jasno da će Fenerbahce osvojiti povijesnu prvu titulu pod vodstvom trenera Željka Obradovića. Stoga je i u eteru poslao poruku treneru Olympiakosa mMislim da Željko Obradović može otpjevati onu pjesmu od Joe Maračić Makija Sfairopoulosu uz želju - Doviđenja i ne plači.

Zapjevao je Babo, onako iz duše i zapalio regiju. Mnogi su na mrežama oduševljeno prokomentirali taj potez. Ne bez razloga, osim znanja košarke, Marin Mrduljaš ima i sluha, iz obitelji je „od spli'skog kolina“ gdje su poznati kao odlični klapski pjevači.

I neka je, svaka mu čast na ovakvom komentaru, dosta je bilo uštogljenih prijenosa. Ovako je sigurno, ne samo podigao razinu osobne popularnosti, nego i dodao notu osobnosti i povećao zanimanje za sportske prijenose.

Marin Mrduljaš Babo se samo još jednom potvrdio kao legenda sportskog komentiranja, a ispred njega je još duga i nadasve plodna karijera.

 

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 05:23