StoryEditorOCM
Košarkapod obručima

Zahuktali Alkar kroji vrh, stiže Šibenka: već dugi niz godina posebna su poslastica za sve ljubitelje košarke, pravi derbi koji nikada nije razočarao

Piše Mišo Gulić, Krešimir Gulin
29. listopada 2022. - 12:00

Sudari Alkara i Šibenke već dugi niz godina posebna su poslastica za sve ljubitelje košarke, pravi derbi koji nikada nije razočarao, bilo na parketu, bilo na tribinama gdje se, pak, igra neka druga utakmica. Trebalo bi tako biti i danas s početkom u 18 sati.

Alkar i Šibenka su definitivni hit HT Premijer lige. Sinjani se poslije tri gostovanja u četiri do sada odigrana kola diče omjerom 3-1, a slično je i kod Šibenčana koji su na 3-0, uz utakmicu manje. Dakle, nije ova utakmica samo stvar prestiža, nego se u Sinju kroji i vrh poretka.

- Šibenka je mlada i borbena momčad, odlično vođena od strane bivšeg trenera Alkara Damira Milačića, ali i mi smo prepuni samopouzdanja poslije serije od tri pobjede - kazao je trener Luka Bujas.

Trener Šibenke Damir Milačić vraća se među svoje, u grad čiji je ponos vodio čak pet sezona:

- Očekuje nas gostovanje u Sinju koje je uvijek jedno od težih, ja najbolje to znam. Košarkaški spektakl i puna dvorana, to je ono zbog čega se svi bavimo ovim poslom. Moramo uživati i biti sretni što uopće možemo doći u takav ugođaj. Što se tiče Alkara, o njima sve najbolje, odlično su startali sezonu. A što se tiče moje ekipe, jedva čekamo utakmicu u Sinju. Najbitnije je da se mentalno regeneriramo. Nije bitno u kojem sastavu ćemo istrčati tamo, već je bitno da istrčimo s vjerom u pobjedu- kazao je Milačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2023 20:20