StoryEditorOCM
Košarkapoveli u seriji

Zadrani slavili u dramatičnoj završnici, Ramljak je za pobjedu nad Cibonom pogodio sa zvukom sirene

Piše Dražen Žura
21. svibnja 2023. - 22:27

Zadar je iskoristio prednost domaćeg parketa i poveo s 1:0 u polufinalnoj seriji na dvije dobivene, koja se seli na Cibonin parket u srijedu. A bilo je napeto do kraja, pobjedu je tricom osigurao Marko Ramljak, stopili su se koš i zvuk sirene!

Inače, kroz prvu dionicu uglavnom se gledalo nadigravanje Karla Žganeca i Lovre Mazalina. Onda je krenula zadarska vanjska linija, sijevale su „trice”, otvorio je Adem Mekić, kasnije je dodao još jednu, nastavio Leon Šantelj, pa se sa dvije javio kapetan Marko Ramljak. Cibona je u tom segmentu imala svega jedan uspješan šut za tri poena i to u prvoj dionici u izvedbi Mazalina. Nadalje, kroz prvo poluvrijeme gosti su imali šest promašenih bacanja. Sve u jednom skupu donijelo je Zadranima prednost 52:40....

Nešto se trgnula Cibona, posebice Krešimir Radovčić i Aleksandar Aranitović, dok Krešimir Ljubičić nije uspio nastaviti u dobrom nizu. K tomu „vukovi” nisu previše iskoristili zadarsko forsiranje vanjskog šuta, međutim, tek su na početku zadnje dionice s dvije Smajlagića i Ivana Majcunića, došli na samo tri manjka (69:66). Ali, konačno se oglasio neprimjetni Luka Božić, spojio je dva plus tri, kako se gosti ne bi posve približili! Usput je trener gostiju Josip Sesar zaradio tehničku pogrešku i Zadar je mogao biti mirniji. Međutim, raspucao se Borna Kapusta i utakmica je postala gusta, na sreću zadarske publike Cibona je dvije lopte bacila „u ništa”. Smajlagić je pak s dva slobodna bacanja postavio omjer 76:74... do kraja je svjetlilo 2:22! I onda je Dario Drežnjak pogodio za tri poena i skinuo loptu s obruča.

Nisu se gosti predavali, zaradili su nesportsku, Kapusta je pogodio oba, iza toga i Majcunić samo jedno. Ostalo je Zadru 17,7 sekunda do kraja, na semaforu je pisalo 79:78, napeto! Ljubičić je također dobio nesportsku, Žganec pogodio jedno slobodno (80:78), kasnije Drežnjak promašio oba. I nakon toga je Cibona imala 14 sekunda, Kapusta je „stavio” dva slobodna za poravnanje 80:80. Zadar je imao nepunih 13 sekunda za napad, opet slobodna opet Drežnjak za 82:80... Na redu je bila Cibona sa svojih 11 sekunda, pogodio je Smajlagić. Ali...

Semafor

Zadar – Cibona 85:82 (22:20, 30:20, 14:19, 19:23)

ZADAR – Dvorana Krešimir Ćosić. Gledatelja: 2700.

Suci: Josip Radojković, Josip Jurčević, Leo Roglić.

ZADAR: Davis (4), Klarica, Sikirić, Žganec (13), Matulina, Lakić (8), Mekić (10),  Drežnjak (12), Božić (8), Ramljak (27), Šantelj (3).

CIBONA: Vuković (2), Radovčić (6), Frančešević, Smajlagić (7), Majcunić (4), Mazalin (20), Pavković, Aranitović (10), Kapusta (14), Ljubičić (17).

image
Zvonko Pavić/Cropix
image
Zvonko Pavić/Cropix
image
Zvonko Pavić/Cropix
image
Zvonko Pavić/Cropix
image
Zvonko Pavić/Cropix
image
Zvonko Pavić/Cropix
image
Zvonko Pavić/Cropix
image
Zvonko Pavić/Cropix
image
Zvonko Pavić/Cropix
image
Zvonko Pavić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 19:41