StoryEditorOCM

Zadrani se iskazali na svom parketu, Cedevitu Juniior je vukao Simon dok je bilo energije

Piše Dražen Žura
29. ožujka 2023. - 20:20

Zadar se nanovo iskazao na svojem parketu unatoč činjenici što su na drugoj strani imali Cedevitu Junior, momčad koja „ puca” visoko u Ligi za prvaka!. Istina, počelo je „tricaškim“ dvobojem Žganeca i Simona koji je vukao dok je bilo energije u njemu. Kasnije se ispuhao, posebice kad je Zadar posve ovladao utakmicom koja je do svog kraja praktički došla na koncu treće dionice, po dvije „trice” Čampare i Klarice sve je bilo zaključeno. Jeste, na otvaranju spomenute četvrtine, Marčinković je s dva uspješna šuta za tri poena, potom i dva atraktivna zakucavanja, spustio Cedevitu na minus devet. I to je bilo sve od njih! Dok je Zadar imao silinu u kapetanu Ramljaku, neko vrijeme i Drežnjaku, pa su na suprotnoj strani uglavnom dizali ruke u vis od nemoći.

Nedvojbeno, Jusup je bio daleko zadovoljniji, istaknuo je traženje odgovornosti u obrani koja im daje prostor za bolju igru prema naprijed. Njegov kolega Mulaomerović, je posve iskreno kazao kako su bili mlaki, preplašeni i s previše respekta prema domaćinu. Nije mogao nego zaključiti kako je to bilo jako loše, osobito je podcrtao slabu igru Cedevitinih centara.

Zadar neće moći odmarati, jer se u četvrtak odmah iza treninga putuje u Skoplje na ogled s MZT Aerodromom, gdje neće putovati Lakić jer je ozlijeđen, kao ni Mekić koji nema pravo nastupa u AdmiralBET ABA ligi.

Semafor

Zadar – Cedevita Junior 85:67 (21:12, 29:22, 23:13, 12:20)

ZADAR – Dvorana Krešimir Ćosić. Gledatelja 450.
Suci: Josip Radojković, Leo Roglić, Marko Stanković.

ZADAR: Davis (3), Klarica (6), Sikirić (4), Žganec (10), Čampara (15), Matulina, Mekić (9), Drežnjak (15), Božić (2), Ramljak (14), Šantelj (7).

CEDEVITA JUNIOR: Mustapić, Kučić (3), Rašić (9), Marčinković (10), Ciani (1), Serdarušić (6), Vrgoč (2), Šabić (3), Simon (21), Zanki, Batinić (4), Topolović (8).

image
Jure Mišković/Cropix
image
Jure Mišković/Cropix
image
Jure Mišković/Cropix
image
Jure Mišković/Cropix
image
Jure Mišković/Cropix
image
Jure Mišković/Cropix
image
Jure Mišković/Cropix
image
Jure Mišković/Cropix
image
Jure Mišković/Cropix
image
Jure Mišković/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2023 22:23