StoryEditorOCM
Košarkaaba liga

Zadrani pali u samoj završnici: Mega je kaznila svaki promašaj, a bilo ih je prilično

23. siječnja 2023. - 22:51

Zadar je još jednom odigrao slabu završnicu, ovoga puta nakon podosta uvjerljivih plus osam viška, nisu znali zadržati koncentraciju. Mega je kaznila svaki njihov promašaj, a nažalost bilo ih je hrpa, i uzela pobjedu od koje su neko vrijeme bili dalje nego su mislili.

Ono što je odmah u startu ponudilo zadarsku ljepotu, jesu njihove tri „trice” u nizu, dok se Mega nije pravo ni snašla, niti je imala preciznost. Ali su onda okrenuli ploču, spustili su loptu u reket, takvu igru iskoristio je Rudan i krenuo puniti koš Zadra, lako mu se otvorio i jedan šut za tri kojeg je pogodio.

Zadrana dugo nije bilo nigdje, pa je sva sreća da je i Mega u svojoj žurbi, ne bi li rezultatski odmaknula, nizala promašene „zicere”. Nije im, istina, ni Zadar ostao dužan, međutim, nije bilo vanjskoga šuta, dok su domaćini skupili pet „trica”. Kako je odigrao tih deset minuta Zadar je više nego zadovoljan otišao na mali odmor, sa svega četiri poena zaostatka.

Nastavio je Rudan i u drugoj dionici biti glavna briga za goste, pogodio je još jednom za tri, nešto kasnije su ga zapratili Rorie i Kovačević. Međutim, Jordano i Božić su znali uzvratiti. Iako je Mega imala i plus šest, Zadar ih je natjerao na običan prekršaj i dva slobodna bacanja, te u istoj akciji napravili su i nesportsku, tako da je Božić s četiri precizna slobodna bacanja priču u prvih dvadeset minuta sveo na svega dva poena minusa.

Nastavio je Zadar bez pomisli na odustajanje, naprotiv, s tri uspješna šuta za tri poena, Lakić, Božić i Davis, rezultat se okrenuo na višak gostiju (53:50). Iznimno dobra podloga za bolje i lakše koračanje kroz dvoboj, međutim,

trgnula se i Mega, došla do plus, četiri, ali su Drežnjak s dva plus i jedan i Lakić lijepim ulazom, poveli Zadar u zadnju četvrtinu s poenom viška.

Jordano je zatrpao Megin koš s dvije trice, Božić je imao četiri poena u svom stilu. Ali, Mega je imala tri trice u nizu, Rorie, Cerovina i Cazalon. A do kraja 4.30 minuta i zadarsko vodstvo 72:69. Uspio je sve okrenuti Uskoković svojom „tricom” i jednim slobodnim bacanjem, potom je Rudan donio 79:75. Između toga, nakon onih plus osam, redom su promašivali, Jordano, Drežnjak i dva puta Božić. Domaćini su dobili 27 sekundi, a Rudan je promašio dva slobodna bacanja. Dovoljno vremena ostalo je za preokret Zadra. Božić je opet promašio ovoga puta šut za tri poena. Prekršaj i sada Cazalonov jedan od dva slobodna bacanja riješio je pobjednika!

Semafor

Mega MIS – Zadar 80:77 (24:20, 16:18, 17:20, 23:19)

BEOGRAD – Dvorana Ranko Žeravica. Gledatelja 2000.

Suci: Damir Javor (Slovenija), Tomislav Vovk (Hrvatska) i Aleksandar Milojević (Srbija).

MEGA MIS: Branković (4), Rudan (16), Uskoković (9), Cazalon (11), Đurišić (10) Kovačević (3), Cerovina (9), Rorie (8), Grbović (10), Marković, Mušikić, Stefanović.

ZADAR: Davis (5), Jordano (18), Klarica, Sikirić, Žganec (2), Čampara (2) Matulina, Lakić (8), Drežnjak (10), Božić (26), Ramljak (3), Šantelj (3).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 11:12