StoryEditorOCM
Košarkaaba liga

Zadrani opet pali u dramatičnoj završnici: susret će pamtiti po prekidu i nastavku igranja u praznoj dvorani

Piše Ivica Gjergja
24. ožujka 2023. - 21:14

Bez obzira na sve ovaj susret će se dugo pamtiti u Zadru iz dva razloga, radi prekida susreta koji je trajao 40. minuta i pražnjenje gledateljstva. Krenimo redom.

Nisu Zadrani ušli u utakmicu kako se očekivalo, radi „težine“ susreta nakon poraza od Splita ili nečeg drugog što će sigurno stručni stožer riješiti. Gosti energetski i atletski dobri, kontrama su došli u vodstvo preko Marića i Tanaskovića, te imali odmah na otvaranju 7:2. No „prelomio“ je sve Ramljak svojom energijom, da bi potakao Božića i Žganeca koji su vezanim koševima napravili 6:0, a u nastavku i doveli svoje na 20:13. Nema predaje dovikivao je trener gostiju Jovanović, te su Jošilo, Delalić i Waller gotovo došli do poravnanja na samo pet sekundi prve četvrtine 22:21.

U drugoj četvrtini „ista meta isto odstojanje“ Igokea rastrčana puni koš domaćina, ističu se Wallter, Delalić i tricom Narandžić. U nastavku do te „kobne“ 18. minute – prekida susreta, Zadrani su se digli te uspjeli preko Sikirića nakon slobodnih bacanja, tricom Drežnjaka doći do rezultata 31:33, kada se susret prekida 2,46 minuta do kraja druge četvrtine.

Nastavak susreta je počeo nakon 40. minuta prekida, a i gledateljstvo je ispražnjeno – u dvorani te na parketu otužna slika, čuje se škripa patika, nigdje nikoga. U nastavku Ramljak očevidno „zagrijan“ daje ton igri, pogađa dva slobodna, a i na drugoj strani Tanaskdović i Stanković dižu na plus pet (38:41). Faza igre gdje Zadru ne ide, a gost puni im koš i prvo vode sedam razlike da bi Jošilo nakon faula Davisa došao do 40:51. Ukazali su kod Zadra Žganec i Drežnjak uspjeli su koliko toliko zaustaviti Igokeu vezanim tricama, no završava četvrtina Tanasković zakucavanjem za 51:55.

Zadrani bolje otvaraju posljednji dio igre košem i dodatnim bacanjem Božića, no sve skupa poništava Stanković tricom. Ni Zadrani se ne predaju Božić je u žiži preokreće rezultat sa dva poena, 5,04 minuta do kraja na 61:59, a Ramljak ne koristi dva slobodna, da bi Kondić tricom doveo u vodstvo goste. U ovoj fazi ide koš za koš kod jednih i drugih, mijenjaju se u vodstvu, a promašuju kod domaćih Božić i tricu Lakić, no Žganec sa dva poena donosi prednost Zadru 65:64. Tvrda i teška borba se vodila do krajnjih granica za pobjedu. Ponovo Božić ne pogađa, a Tanasković poravnava (65:65) 46 sekundi do kraja, Žganec kod Zadra pravi petu osobnu Đorđević pogađa jedno slobodno za vodstvo 24 sekunde do kraja 65:66. Osam sekundi do kraja Waller pravi na Božiću osobnu ovaj pogađa oba rezultat je 67:66, a minut odmora traži trener gosta, a pod košem Zadra Tanasković pogađa oba slobodna za pobjedu pet sekundi do kraja.

{infobox-gray_full}421619{/infobox-gray_full)

image
Jure Mišković/Cropix
image
Jure Mišković/Cropix
image
Jure Mišković/Cropix
image
Jure Mišković/Cropix
image
Jure Mišković/Cropix
image
Jure Mišković/Cropix
image
Jure Mišković/Cropix
image
Jure Mišković/Cropix
image
Jure Mišković/Cropix
image
Jure Mišković/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2023 23:25