StoryEditor
Košarkanovo ime

Zadar će danas odmjeriti snage sa Zabokom, a na Višnjik bi mogao doći Amerikanac koji je prošle sezone u Torinu imao sjajne brojke

6. prosinca 2019. - 12:24

Zadrani su između dva natjecanja, ABA lige i HT Premijer lige,  uspjeli uhvatiti nešto više  zraka nego je to uobičajeno, pa u određenoj mjeri idu svježiji na ogleda sa Zabokom. I bez imalo razmišljanja može se zaključiti kako je Zadar izraziti favorit koji ne smije zapeti kao lanjske sezone, kad je na klupi sjedio Aleš Pipan.

Ono što stručni stožer Zadra zaokuplja, jesu pregovori oko dovođenja novoga igrača, “kuglica” je pala kraj imena - Darington Hobson, međutim, ništa još nije završeno, postoje brojni upitnici. Tko je Hobson?

Ovu sezonu svojim potpisom na jednogodišnji ugovor s crnogorskim Mornarom, međutim, nije se zadržao dugo. U Bar je stigao preko Torina u čijem je dresu u Eurokupu u prosjeku imao 15 poena i 10 skokova. U konačnici, njegova dobra igra igra u talijanskom prvenstvu, ipak  nije pomogla Torinu koji je izgubio prvoligaški status.

Sveučilišnu košarku igrao je u momčadi New Mexica, nakon  čega je 2010. godine, kao 37. igrač  na NBA  draftu izabran od strane Milwaukee Bucksa. Neko vrijeme igrao  je i u tamošnjoj razvojnoj ligi, odakle je prešao u Izrael, potom se okušao u Brazilu, Kini, Argentini i Grčkoj.

Zabok i Zadar igraju u 18 sati uz izravan prijenos na Arenasport TV.

Izdvojeno

14. srpanj 2020 00:52