StoryEditor
Košarkariječ kapetana

Ukić: Ovo je bilo daleko od briljantne utakmice, ali možemo nastaviti s pobjedama u kvalifikacijama

Piše Mladen Bariša
21. veljače 2020. - 20:31
Roko Leni UkićDamir Krajač/HANZA MEDIA

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija 72-56 (18-6, 23-14, 17-25, 14-11) pobjedom protiv Švedske u susretu 1. kola skupine D igranom u KC "Dražen Petrović" započela je svoj nastup u kvalifikacijama za EuroBasket 2021. godine koji će se održati u Gruziji, Češkoj, Italiji i Njemačkoj. Utakmicu su prokomentirali izbornik Mršić i kapetan Ukić.

Veljko Mršić, hrvatski izbornik:

- Odigrali smo dobru utakmicu. Bili smo iznimno motivirani, posebice u fazi obrane. U napadu smo bili slabiji, ali to je bilo za očekivati. Sa svega tri odrađena treninga nismo još dovoljno uigrani. Rekao sam prije utakmice da ih možemo dobiti uz dobru obranu i uz samo 10% ubačaja za tri poena. Tako je otprilike i bilo. Rotirali smo svih 12 igrača, jer za većinu je ritam utammice bio na višoj razini nego što su navikli. Pobjeda Nizozemske protiv Turske (u gostima – op.a.) za mene nije preveliko iznenađenje. Igrali smo s Nizozemcima u prošlim kvalifikacijama i znamo koliko mogu. Upravo s njima igramo u ponedjeljak i u ciklusu od svega šest utakmica svaki je ogled iznimno važan.

Roko Ukić, kapetan reprezentacije:

- Nije ovo bila neka briljantna utakmica s naše strane. Daleko od toga. Objektivno, bilo je premalo vremena za uigravanje. To se naročito vidjelo u napadačkim akcijama. Nije bilo tečnosti u igri. Ali, ne ide ništa preko noći. Drago mi je da nas je podržala i publika u Draženovom domu. Imali smo pozitivnu energiju na svojoj strani. Odigrali smo jako dobro obranu. Zato su Šveđani izgledali poput drugorazredne momčadi. Za mene je pobjeda Nizozemske u Turskoj veliko iznenađenje. Do utakmice s Nizozemskom imamo samo tri dana, no ne djelujemo potrošeno. Uspijemo li ponoviti ovakvu igru u obrani možemo nastaviti s pobjedama za Eurobasket.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. siječanj 2021 14:00