StoryEditor
Košarkalipanj 2020.

U Splitu se sprema nezapamćeni spektakl: Hrvatska dobila domaćinstvo kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre i izbjegla dva velika favorita!

Piše SN
15. studenog 2019. - 13:53

Svjetska košarkaška federacija (FIBA) objavila je u petak oko podneva konačnu odluku o četiri domaćina kvalifikacijskih turnira za Olimpijske igre u Tokiju, pišu Sportske novosti.

To su: Beograd, Kaunas, Victoria u Kanadi i - Split!

Dakle, tri od četiri turnira, s kojih će samo najbolja reprezentacija pod olimpijski stijeg igrat će se u Europi. Još važnije, Hrvatska dakle neće moći biti na istom turniru s nekima od najjačih reprezentacija iz konkurencije 24 kvalifikanta.

Podsjetimo, kvalifikacijski turnir košarkaških reprezentacija igrat će se od 23. do 28. lipnja sljedeće godine, a dosad se uz domaćine Japance na OI plasiralo sedam reprezentacija sa Svjetskog prvenstva. To su Španjolska, Francuska, SAD, Argentina, Australija, Nigerija i Iran.

U kvalifikacijama dakle, sudjeluju 24 reprezentacije: Angola, Brazil, Češka, Dominikanska Republika, Grčka, Hrvatska, Italija, Kanada, Kina, Koreja, Litva, Meksiko, Novi Zeland, Njemačka, Poljska, Portoriko, Rusija, Senegal, Slovenija, Srbija, Tunis, Turska, Urugvaj i Venezuela.

Ždrijeb skupina za kvalifikacijske turnire je 27. studenog, tada ćemo saznati kojih će pet reprezentacija gostovati u Spaladium Areni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. studeni 2020 07:45