Košarkamoć i nadmoć

Trening u Jazinama pred 1000 gledatelja

Piše Joomla\CMS\User\User
6. travanj 2008. - 22:04

Zadar - Cedevita 77:57 (25:15, 20:13, 22:8, 10:21)

Dvorana Jazine. Gledatelja 1000.
Suci: Muhvić (Karlovac), Medan (Dubrovnik) i Radojković (Split).

Zadar: Stallworth, Stipčević (9), Barać (4), Johnson (10), Gečevski (11), Marčinković, Šarlija (4), Lalić (16), Macura (8), Štimac (2), Brewer (13).

Cedevita: Bašić, Primorac (7), Rimac (6), Dujmović (2), Čolak (18), Shammgod (5), Milačić, Miliša (5), Filipović (2), Novačić, Žuža (6), Kely Forehan (6).

U neobičnim okolnostima podnevnog termina Zadrani su lakoćom ispili “ambicioznu” Cedevitu, i čvrsto potvrdili stavove svoga trenera Aleksandra Petrovića, kako su u ovom trenutku za “bitnu razliku iznad ostalih klubova”. Sve je bilo riješeno na samom otvaranju, kad je Zadar, i vanjskom i unutarnjom igrom lagano stvaro prednost, koja je kulminirala u trećoj dionici.

foto: Jure Mišković / CROPIX
- Pribojavali smo se Cedevite iz više razloga. Očekivao sam kako će doći do opuštanje nakon pobjede nad Cibonom te nisam imao uvida kako ćemo regairati u ovom terminu i koliko će publike doći na utakmicu. Dižemo formu i prije nego što sam očekivao uz evidentan povratak Coreya Brewera - kazao je Aco.

U 29. minuti zasvjetlilo je plus 31 (65:34), dovoljno da Petrović na parket pošalje mladiće Pavla Marčinkovića i Marina Šarliju. Uz privilegiju što je mogao odmoriti Todora Gečevskog i Jubya Johnsona, kako bi što spremniji dočekali utorak i vrlo važno gostovanje u Trnskom protiv Zagreba. 

Trener Cedevite Zdravko Radulović nakon utakmicu je kazao.
- Komentirati našu lošu igru za koju u potpunosti sam snosnim odgovornost je ispod svake razine, jer se Zadar gotovo nije niti oznojio. Naše ambicije temeljim na tome što u momčadi imamo tri igrača s igranjem u Euroligi (Rimac, Žuža i Dujmović), a što se tiče Amerikanaca, koje sam ja doveo, izgleda kako se nisu uklopili u momčad onako kako sam očekivao.

ROBER ZORIĆ

 

Minuta šutnje za Franu Vukića

Sportski Zadar zadesila je još jedna tragedija. Nakon što je smrt nogometaša Zadra potresla cjelokupnu hrvatsku i svjetsku javnost, Zadar je ostao bez još jednog sportskog djelatnika. U noći sa subote na nedjelju u prometnoj nesreću poginuo je novinar Zadarskog lista 37-godišnji Frane Vukić. Stradao je u blizini rodnih Vrsi, a kako je prije nego što je postao pomoćnikom glavnog urednika, pratio košarku i KK Zadar, na njegovom mjestu u novinarskoj loži zapaljene su svijeće. Utakmica između Zadra i Cedevite započela je minutom šutnje u počast Ćustića i Vukića, a gledatelji su se od obojicu mladih ljudi oprostili dugotrajnim pljeskom.

#KKZADAR#KKCCEDEVITA