StoryEditor
Košarkaključno razdoblje

Traže još vremena: NBA će za dva do četiri tjedna donijeti odluku o nastavku sezone

13. svibnja 2020. - 23:34
Stacy Revere/AFP

Dva do četiri tjedna je rok koji si je povjerenik NBA lige Adam Silver dao za procjenu situacije s pandemijom bolesti COVID-19 na temelju koje će donijeti odluku o nastavku sezone, objavili su u srijedu američki mediji.

Prema pisanju portala The Athletic i ESPN, želja je vodstva NBA lige imati na raspolaganju još vremena u kojem bi napravili studiju o broju ozbiljnih slučajeva infencije koronavirusom širom SAD-a te pratili kako druge organizacije provode testiranja na COVID-19.

Tijekom telefonske konferencije s vlasnicima klubova raspravljalo se o mogućem kalendaru natjecanja, što bi mogao biti prvi znak da će se najbolji svjetski košarkaši ipak vratiti u akciju i dovršiti sezonu prekinutu 11. ožujka. No, još uvijek nije jasno kakav će biti format natjecanja. Prema nekim medijskim napisima, moguće je i povećanje broja klubova s uobičajenih 16, koje bi se plasirale u doigravanje.

NBA se već nekoliko tjedana bavi razvojem ideje o završetku sezone u praznim dvoranama, s okupljanjem momčadi na jednoj ili dvije lokacije, a kao mogući domaćini spominjani su Las Vegas i Disney World u Orlandu.

Guverner Floride Ron DeSantis izjavio je kako je ta savezna država spremna ugostiti profesionalne momčadi.

- Sve profesionalne momčadi su dobrodošle bilo za trening ili za odigravanje utakmica. Poručujem povjerenicima liga da, ako imaju momčadi u područjima koja im ne dopuštaju rad, na Floridi ćemo naći mjesto za njih - rekao je DeSantis na konferenciji za medije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. veljača 2021 09:58