StoryEditor
Košarkasvi na nogama

Sudbonosna utakmica Splita protiv Borca na Gripama: ‘Za iskorak nam treba jak sponzor, a do njega je lakše ako smo u ABA ligi‘

19. travnja 2021. - 16:09
Božidar Vukičević/Cropix

Sudbonosna utakmica Splita protiv Borca neće biti stresna samo igračima i navijačima, već i vodstvu kluba s Gripa. Predsjednika Nadzornog odbora Domagoja Maroevića nikada ne pitamo za riječ uoči utakmica već to prepuštamo trenerima i igračima, no situacija u ovom trenutku nije svakidašnja. Igra se dvoboj za potvrdu ostanka u ABA Ligi što je jedan od ciljeva sezone, dok bi poraz produljio dramu i neizvjesnost na još nekoliko dana do posljednjeg kola.

- Da nam je netko prije sezone ponudio da doma s Borcem igramo za ostanak, sigurno bismo potpisali. Možda bismo i mislili da bi nam osam pobjeda moglo biti dovoljno, ali izgleda da nije. Treba nam još jedna i vjerujem da ćemo je danas osigurati - kaže nam Maroević.

Iako to ne pokazuje, utakmice “žutih” proživljava jako nervozno.

- Izrazito se živciram, oduvijek je bilo tako, ali se kontroliram i nastojim to ne pokazivati. Iskreno, lakše mi je pratiti utakmice u našoj dvorani nego u gostima preko TV-a. Nekako sam sigurniji, a i činjenica je da momčad igra bolje kod kuće nego vani. Optimističan sam, očekujem pobjedu.

Večerašnjih 40 minuta i ostanak u elitnom regionalnom društvu za sljedeću sezonu važni su i za dugoročnu budućnost kluba.

- Čak i u ovoj situaciji s Covidom-19, bilo je lakše razgovarati s potencijalnim sponzorima sad kad smo u ABA Ligi, a i u domaćem se prvenstvu borimo za visok plasman. Puno je više sponzora zainteresirano za ulaganje u klub. Ako želimo nastaviti rasti, moramo biti stabilni u ABA Ligi, ali i dodatno podići interes za košarku u gradu te kontinuirano proizvoditi vlastite igrače. Za dodatni iskorak treba nam jak, privatni sponzor koji će nas pratiti, a sve bi to lakše bilo ostvariti kao dio ABA Lige. Zato je utakmica s Borcem toliko važna - istaknuo je Maroević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2021 22:17