StoryEditor
Košarkaliga za prvaka  

Split CO želi nastaviti niz pobjeda u prvenstvu

Piše PSD.
6. svibnja 2008. - 01:26

Nakon devet pobjeda u deset kola splitski ‘žuti’ hvataju i desetu. U 11. kolu Lige za prvaka gostuju u Zagrebu, u Podsusedu, kod Cedevite koja još uvijek ima matematičke šanse za četvrto mjesto. Realne su im ipak puno manje jer trebaju preskočiti Cibonu ili Zagreb, a prva prepreka na tom putu im je odlični Split.

- Idemo nastaviti niz, ne smijemo kompromitirati ovih devet pobjeda. Trebamo odigrati koncentrirano, pametno i pobijediti. Namučili su nas na Gripama tako da sigurno ne očekujemo kako ćemo se samo prošetati i vratiti s pobjedom - kazao je strateg Splita CO Slobodan Subotić koji većih problema u momčadi nema.

Nakon subotnje pobjede nad Cibonom dan i pol bez treninga bio je dovoljan da se žuti rekuperaju. Viroza Damjana Rudeža je prošlost, razigravač Antony Akins u subotu je dobio udarac u prepone, ali srećom bez ozbiljnih posljedica, dok je ozljeda Dejana Ivanova, koji je prije dva tjedna dobio udarac u desnu potkoljenicu, još uvijek aktualna.

- Boli me, boljelo me i protiv Cibone, ali sam stisnuo zube - kazao je 22-godišnji Bugar, junak pobjede nad Cibonom prošle subote (17 skokova i 20 koševa). - Hematom je prisutan i sigurno će Ivanov osjećati bol još nekoliko tjedana, a hoće li mu to smetati da odigra kako zna vrijeme će pokazati - kazao je Subotić o jednom od svojih ključnih igrača.

- Cedevita je imala mnogo više ciljeve ove sezone, i sigurno im motiva ne nedostaje. Dobri su pod koševima, gdje prednjači Žuža - zaključio je Ivanov koji bi svojim napadačkim skokovima trebao biti jedna od prevaga na stranu Splita.

                                                                      j. smolić 

Raspored

11. kolo Lige za prvaka, danas: Cibona – Šibenik (18), Zagreb Crobenz – Svjetlost (18), Zadar – Dubrava (19), Cedevita – Split CO (19.30).

 

#KKSPLIT

Izdvojeno

06. srpanj 2020 20:22