StoryEditor
KošarkaPod tornjem, u Draženovu domu u 20 sati igraju glavni favoriti hrvatskog prvenstva cibona i zadar

Skaču Aco i adrenalin

Piše PSD.
1. travnja 2008. - 22:52
Dva puta Zadar  je pobijedio Cibonu u NLB ligi, ali sada je to koncepcijski sasvim druga momčad - kaže Petrović

Aleksandar (Veliki) Petrović ove sezone već je slavio protiv
“vukova” u Zagrebu, u prvom dijelu NLB lige, a emotivno su
taj trijumf proslavili i njegovi igrači / Dragan Matić / CROPIX
Tek što se odahnulo od uzbudljive i šokantne završnice NLB lige, u Jazinama su se brzo morali okrenuti prvenstvu Hrvatske, koje će otvoriti okršajem s Cibonom u Zagrebu. Aco Petrović uvodno slovo nije posvetio “vukovima”, nego je stavio primjedbu na zgusnuti kalendar natjecanja, pri čemu se prema njegovom mišljenju nije vodilo računa o profesionalnim obvezama igrača.

Aco: Ubija nas kalendar

- Mi smo u najtežoj situaciji jer smo zadnji napustili sva natjecanja, a za polufinale će se boriti čak pet momčadi. Obzirom da u tom kratkom razdoblju u prva tri kola imamo gostovanje kod Cibone i Zagreba, želimo se vratiti s nekom pobjedom i tablicu okrenuti u dobrom smjeru - veli Aco.
O Zadru i Ciboni se znaju i najmanji detalj. Nitko ništa ne može sakriti.
- Dva puta smo ih dobili u NLB ligi, međutim, sad je riječ o koncepcijski drukčijoj momčadi, došao im je Williams i uglavnom trideset minuta provodi na poziciji razigravača. Mulaomerović je s jedinice pomaknut na dvicu i troši šuteve. Warren je neprikosnoven na “četvorki”, dok su u reketu u paru Hoskin i Andrić. Izgledaju prilično stabilnije nego prije mjesec dana, njihov pomoćni trenere Tomislav Mijatović nas je gledao protiv FMP-a, dovoljno da bi mogao snimiti u kakvom smo stanju - brzo će Petrović.

Pankracije i Rok u plusu

Nešto je rekao i o stanju zadarske momčadi....
- Zadovoljan sam što su Pankracije Barać i Rok Stipčević kroz utakmice s FMP-om pružili dobre igre, nadam se da će u kontinuiranijem obliku nastaviti i u prvenstvu Hrvatske. Adrenalin se kod svih diže sve više kako se primiče taj prvi dvoboj - zaključio je Aco koji je obećao da će pružiti ruku sucima, smanjiti agresivnost i nastojati izbjeći privatni rat koji se vodi protiv njega ne kluba.
Poželio je trener Zadrana i da suci budu u istom tonusu kao i on.

Kaznite Vujčića, Giričeka ...

U Jazinama su opet zagrmjeli prema HKS-u, zapravo puno više prema Josipu Grdoviću i Vladi Vanjku, koji vode brigu o mlađim selekcijama. Razlog je kazna Toniju Prostranu koji se nije odazvao reprezentativnom pozivu...

- Sve smo im objasnili na vrijeme i kazali kako nema potrebe dirati nam se u igrače jer su potrebni klubu. Nisu uvažili naše primjedbe! Sad su kaznili Prostrana koji je najmanje kriv. Usto Vanjak laže kad tvrdi da mu je Aco Petrović rekao da mu Prostran ne treba uoči Hemofarma i Pamese. Ovo je specijalni rat kojeg Grdović i Vanjak vode protiv Zadra.

Zašto u HKS-u nisu kaznili Vujčića, Giričeka, Bagarića i Žižića! Nisu jer oni imaju dovoljno novca pa ih više ne mogu ucjenjivati - sukus je baražne vatre Giuseppea Giergije, direktora kluba, koji pak tvrdi da svaki put kad netko od zadarskih mladih igrača ode u reprezentaciju, vrati se ozlijeđen.

Sunara fermaje sunovrat

- Zadar je lagani favorit s obzirom na zbivanja ove sezone, ali naša je prednost nekoliko dana odmora koje smo imali u odnosu na Zadar, dok oni imaju psihološku prednost jer su protiv FMP-a izborili završni turnir NLB-lige - kazao je trener Cibone Ivan Sunara. Ciboni će odmor sigurno i trebati jer u NBA-režimu odigravanja utakmica u sljedećih 11 dana očekuje ih pet susreta.

- Sigurno da je to naporno. Veliku ulogu igrat će širina klupe, a mi to imamo. Tko bolje starta i uhvati ritam pobjeda imat će veliku prednost u nastavku - dodao je Sunara i izrazio nadu da će zbog atraktivnog protivnika dvorana biti puna gledatelja koji će ih navijanjem dovesti do pobjede. Teško da će nakon ovogodišnjih rezultata Cibone dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta, ali ako bude tako najvjerojatnije će ispuniti Tornado kako to već i biva na utakmicama ovih klubova. Sunara se osvrnuo i na ozljede ključnih igrača obiju momčadi, naime, za Cibonu je upitno hoće li nastupiti Damir Mulaomerović (protiv Partizana ozlijedio list na nozi), dok kod Zadra nema Shamella Stallwortha.

- Mula će nedostajati više Ciboni, nego što će Stallworth Petroviću jer su protiv FMP-a pronašli rješenje u rotaciji, a mi ga tek trebamo pronaći. Bez Mule dosta teže igramo i to se vidjelo u više situacija ove sezone. Sunara ključ pobjede vidi u zaustavljanju Zadrovih “stranaca” koji su, kako kaže, latentna opasnost za Cibonin koš, a igrači će posebnu pažnju posvetiti Todoru Gečevskom kako bi ga zaustavili u ofanzivnom skoku.

Srđan BRAJKOVIĆ

Izdvojeno

15. kolovoz 2020 20:05