StoryEditor
Košarkaiznad obruča

Sinjani spremni za početak sezone, a trener Milačić poručuje: Imamo dobru ekipu, falit će nam puna dvorana

Piše PSD.
19. rujna 2020. - 18:00
Duje Klarić/Cropix

Alkar je ove sezone osvježio momčad s nekoliko imena, ali momčad je zadržala prepoznatljive konture jedne agresivne i srčane družine, barem je takav dojam nakon odrađenih priprema pod paskom trenera Damira Milačića koji je već poodavno domaći u viteškom gradu.

Prošlogodišnji američki dvojac Nick Neal (MVP prvenstva) i Emmanuel Wembi, zamijenjeni su igrački veoma sličnim Amerikancima - četvorkom Hasanom Varenceom i playom Naba Echolsom, ali od dolazaka vrijedi izdvojiti i Ivana Vučića koji je igrački rastao kroz Cedevitu i Goricu, te Lovru Mandalinića, ponajboljeg među prošlogodišnjim drugoligašima.

Nema više u Sinju niti Gabrijela Marića, ali ni Frana Jacovića koji su se odlučili na promjenu sredine. Ostatak društva, okosnica, je i dalje tu u vidu kapetana Hrvoja Vučića, zatim Srđana Brocića, Ivana Kučana, Ivana Jurele, Frane Pralije i mladih nada poput Mladena Tomaševića, Borne Jurele i Duje Putnika. Ova postava Alkara nudi veliku dozu energije, igrat će brzo, igrat će agresivno i ako ih zaobiđu ozljede, sigurno će opet biti na tragu bitke za Top 8.

- Zamijenili smo četiri igrača, doveli smo druge, jedino mi je žao što nismo imali koju utakmicu više za pripreme, ali to je problem koji je mučio sve. Alkar je baš prava košarkaška momčad, ima grad koji ga voli, ima publiku, ima vjernu grupu navijača koji ga svuda prate i nedostajat će nam ta puna dvorana. Prilagodit ćemo se, moramo, ali na nama je da sve ono što smo radili u priprema prezentiramo na naj - bolji način i pobijedio u prvom kolu protiv Dubrave - kazao je u najavi Milačić.

Alkar je domaćin Dubravi ve - čeras s u 19 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. siječanj 2021 03:39