StoryEditor
Košarkaaba liga

Senzacija u Ljubljani: ostat će nepoznanica zašto su domaći dopustili da iscuri vrijeme za veliko zadarsko slavlje

5. prosinca 2021. - 15:17

Velika pobjeda Zadra u Stožicama! Istina, tek je to druga u AdmiralBet regionalnoj ABA ligi, ali je zato muški izborena protiv suparnika koji puca na naslov prvaka! Imali su „zmajčeki” kod vodstva Zadra 74:72 dva slobodna bacanja, međutim, Pullen je promašio jedno i prepustio 12.9 sekunda za napad suparniku.

Nedvojbeno, ostati će nepoznanica zašto se nisu odlučili za prekršaj, nego je pokraj njih iscurilo vrijeme za početak zadarskog slavlja.

I sve se poklopilo s nedavnim umanjenjem rebalansa proračuna u kojem je klubu dodijeljen „crveni karton”, odnosno, putem je ispalo pola milijuna kuna manje. Nije li upravo to probudilo momčad koja je silno željela bodove? Sve je moguće!

Odmah u startu valja kazati kako je zadarski „motorin ” bio Carter, čovjek koji je na svojih devetnaest poena naslonio sedam asistencije, te je preuzeo odgovornost u trenucima u kojima je Cedevita Olimpija zaprijetila preuzimanjem prednost. A prednost je nakon prve četvrtine bila plus dvanaest, a na otvaranju treće dionice čak i trinaest viška. Do tada Zadar je igrao baš onako kako se to od njih uvijek očekuje, jakom obranom i preciznim šutom, jer je i novopridošli centar Thompson uspio uvaliti jednu „tricu”. Kasnije su ga slijedili Mavra jednom, potom i Junaković s dvije , dovoljno da se rezultatski odmakne.

Ali su Ljubljančani zaigrali nešto snažniju obranu, dok su mnogi u momčadi Zadra odlučili igrati jedan na pet. Uslijedila je kazna kroz seriju 9:0, onda su Carter, Marčinković i Mavra donijeli nešto više mira. Međutim, na drugoj strani proradio je Ferell, Auguste je također imao svoje dionice i tu im se suprotstavio baš Carter i spasio da domaćini ne odlete u prednost. Ostali su kratkih rukava, Mavra je svojom tricom donio nadu, koju je ubrzo poništio Ferell za 72:72. Gore je opisano zadnjih pola minute igre u kojima se slobodnim bacanjima Cartera došlo do plus dva, što je Cedevita – Olimpiju ostavilo „kratkom”.

Stožice

Cedevita Olimpija – Zadar 73:74 (20:32, 19:15, 16:15, 18:12)

LJUBLJANA - Dvorana Arena Stožice. Gledatelja: 1000..

Suci: Saša Pukl (Slovenija), Milivoje Jovčić i Stefan Ćalić (Srbija).

CEDEVITA OLIMPIJA: Pullen (9), Ferell (11), Ejim (13), Murić (5), Auguste (14), Blažič (1), Daneu , Hodžić (9), Ščuka, Omić (8).

ZADAR: Carter  (19), Marčinković (5), Paponja, Jordano (3), Brala, Vuković (5), Bursać, Junaković (14), Buljan, Drežnjak (5), Mavra (14), Thomspon (19).

item - id = 1148708
related id = 0 -> 1157606
related id = 1 -> 1157582
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. siječanj 2022 02:45