StoryEditor
Košarkamotiviran i zdrav

Roko Leni Ukić vraća se u reprezentaciju: Stalno sam u kontaktu s izbornikom, čuli smo se više puta i on svakako računa na mene

Piše PSD
17. studenog 2019. - 15:27

Roko Leni Ukić igrat će za Hrvatsku u nadolazećem reprezentacijskom ciklusu, a zatim i na kvalifikacijama za Olimpijske igre koje će se igrati u Splitu.

Tu informaciju otkrio je sam Ukić u razgovoru s Germanijakom.

- Stalno sam u kontaktu s Veljkom (izbornikom Mršićem, op. a.), čuli smo se više puta i on svakako računa na mene. Čuli smo se i sad, nakon što smo doznali da će se igrati u Splitu, vidi me i u kvalifikacijskom ciklusu u veljači, što je i logično, ali i u onom lipanjskom, puno atraktivnijem. Međutim, i ono što nas čeka u veljači jako je važno, moramo dobiti Švedsku i tu nema izgovora, inače će nam se ponoviti prošli ciklus. Stalno sam u kontaktu s izbornikom Veljkom Mršićem, čuli smo se više puta i on svakako računa na mene, rekao je Ukić pa nastavio.

- Veljko me vidi u svojoj momčadi, a ja sam motiviran i zdrav. Kad netko ima 35 godina, to su dvije ključne točke. Dobro sam se preispitao, razgovarao sam i s Bojanom i Šišijem, i došli smo do toga da je ovo najbolje rješenje. Posljednji put igrao sam za reprezentaciju 2017., gotovo tri godine, a u tom se razdoblju nitko nije isprofilirao na toj poziciji. To nije moje mišljenje, vjerujem da ćemo se složiti da je to činjenica. Znam, reći će neki da je nepopularna mjera vraćati čovjeka od 35 godina, ali ja mogu samo obećati da ću se potruditi dati najviše što mogu za reprezentaciju. Uvjeren sam da nisam niti jedan posto lošiji igrač nego što sam bio 2016. A tad sam bio jedan od nositelja igre u reprezentaciji.

Osvrnuo se i na činjenicu da će kvalifikacije za Olimpijske igre igrati u svom rodnom gradu.

- Sjećam se, bio sam u NBA-u kad se otvarala Spaladium Arena. Igrali su rukometaši, gledao sam na TV-u i razmišljao: 'Uh, da je meni jednom zaigrati u punom Spaladiumu...' To mi je bio jedan od ciljeva u karijeri, poput dječačkog sna. Već sam mislio da ga nikad neću ostvariti, ali evo ga, ipak će se dogoditi, otkrio je Ukić svoju veliku želju i najavio kvalifikacije.

- Ja najbolje znam kakav je Split grad, tu sam doma, i znam da ćemo ih morati svojim igrama zaslužiti da stanu uz nas na onaj svoj, prepoznatljiv način. Na nama je da to i napravimo. Vidjet ćemo koga će ždrijeb donijeti, nije to svejedno, ali kako god bilo, vjerujem da svaku od tih momčadi moramo biti u stanju pobijediti. Da bi došao do OI-ja, moraš dobiti tri utakmice, a ako to nismo u stanju pred svojom publikom, protiv koga god igrali, nismo ni zaslužili ići u Tokio.

Hrvatska će kvalifikacije u Splitu igrati od 23. do 28. lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

04. ožujak 2021 16:05