StoryEditor
Košarka33 kola umjesto 22

Promijenjen format HT Premijer košarkaške lige, Split u prvom kolu dočekuje Goricu, a u petom na Gripe stiže Cibona

Piše Vedran Babić
2. srpnja 2019. - 18:50

Nova sezona košarkaške HT Premijer lige, koja kreće koncem rujna, bit će nakon dugo godina prva bez Cedevite i prva u kojoj će se igrati trokružno. Dakle, 33 kola umjesto dosadašnja 22, što je bio prijedlog koji su prihvatili svi klubovi osim ABA ligaša Zadra i Cibone te Sonika.

Što se Cedevite tiče, HKS je odbio njezin zahtjev za nastupom novoosnovane Cedevite Junior obrazloživši kako nema dokaza da je riječ o njezinu pravnom sljedniku. Junior će tako krenuti iz najniže, četvrte lige. Umjesto Cedevite, koja je Zagreb zamijenila Ljubljanom gdje je osnovan novi klub Cedevita Olimpija, u domaćem prvenstvu igrat će Dubrava.

Ulaskom Sonika Dalmacija će u prvoj ligi imati jednog predstavnika više nego lani, pet. U prvom kolu (27. – 29. 9.) Zadar dočekuje Škrljevo, Split Goricu, Šibenik Hermes, dok Alkaru u goste stiže Sonik. Već u drugom kolu Zadar gostuje kod aktualnog prvaka Cibone, a u petom kolu kod Splita na Gripama. U istom kolu Alkar je domaćin Ciboni. Ligaški dio natjecanja završava 5. svibnja 2020., a onda kreće doigravanje osam najboljih klubova. Četvrtfinala i polufinala igraju se na dvije pobjede, a finale na tri.

#KK SPLIT#HT PREMIJER LIGA

Izdvojeno

04. srpanj 2020 02:37