StoryEditor
Košarkastrogi kriteriji

Povjerenik NBA Adam Silver: Ako se u Orlandu pojavi virus, prekidamo NBA sezonu, nije isključen ni taj scenarij

Piše Hina
27. lipnja 2020. - 19:28
Stacy Revere/AFP

Povjerenik NBA Adam Silver je u petak izjavio da će, ako se koronavirus pojavi u kompleksu Disney World na Floridi gdje će okupljenih 22 momčadi nastaviti sezonu, prvenstvo biti prekinuto.

- Ukoliko budemo suočeni s intenzivnim širenjem koronavirusa, to bi nas moglo dovesti do prekida - kazao je Silver na telekonferenciji za medije.

I dok takav scenarij nije isključen, povjerenik je dodao da "prag za takvu odluku nije točno određen".

Nešto ranije u petak su NBA i sindikat igrača NBPA konačno službeno potvrdili plan za nstavak sezone uz posebne sigurnosne i zdravstvene protokole.

I iako kaže da je "smiren" što se tiče nastavka sezone, Silver je priznao da i kod njega postoji razina zabrinutosti s obzirom na nagli porast zaraženih od koronavirusa na Floridi i u cijeloj zemlji.

U četvrtak je 8.942 osoba bilo pozitivno na Floridi čime je ukupna brojka narasla na 123.000.  Isto tako je u petak objavljeno da je od 302 NBA igrača njih 16 pozitivno na koronavirus.

- Trenutačno ne postoji opcija bez rizika. Moj krajnji zaključak je da ne možemo zaobići virus - rekao je Silver, naglašavajući kako je izbor da se prvenstvo nastavi u izoliranom okruženju u kompleksu Disney World opravdan jer će igračima pružiti bar nekakvu zaštitu.

- Mislimo da ćemo biti sigurniji u kampusu nego vani - naglasio je.

Igrači će se svakodnevno testirati, kao i osoblje zaposleno u Disney Worldu.

Prvenstvo koje je prekinuto 11. ožujka nastavit će se 30. srpnja utakmicom između Utah Jazza i New Orleans Pelicansa, a istu večer će u kasnijem terminu igrati Los Angeles Lakers LeBrona Jamesa i LA Clippersi Kawhija Leonarda.

Svih 22 momčadi koje će biti okupljene u Disney Wolrdu odigrat će po osam utakmica reglarnog dijela sezone prije eventualnog doigravanja za osmu poziciju, zadnju koja vodi u doigravanje. Utakmice će se igrati bez gledatelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2021 23:26