StoryEditor
Košarkazadar već danas igra drugu utakmicu četvrtfinala nlb lige protiv fmp-a

Pankracije Barać umalo zakasnio na put u Beograd

Piše PSD.
27. ožujka 2008. - 00:37

Barač je bio vruć u prvoj utakmici / CROPIX
Gdje je Pankracije Barać!? Zabrinuto su se pitali igrači, vodstvo puta i novinari prije nego će košarkaši Zadra zrakoplovom poletjeti k beogradskoj zračnoj luci Surčin.

Evo ga! - poviknuo je netko. Dovoljno da se otkloni strepnja oko toga hoće li se među putnicima naći junačina prvog dvoboja s FMP-om u četvrtzavršnici NLB lige. Je li ga uspavalo famoznih 39 poena u koje je Barać ugradio čak pet trica ili je umor učinio svoje?

- Nakon onakvog trilera potrebno je neko vrijeme kako bi se čovjek vratio u normalu, pa je i san došao u nešto kasnijem terminu – iskreno će Barać, čije su ime klicali Zadrani. Dugo ih je držao u transu. Natjerao je na pljesak, pjesmu i divljenje čak i one koji mu u protekle četiri godine otkako je u Zadru, nikad nisu priznali neosporno košarkaško umijeće.

- Nikomu ništa ne zamjeram, uvijek je najvažnije da Zadar pobjeđuje. O tome jesam li u nekim trenucima trebao imati bolju priliku, odnosno minutažu moglo bi se raspravljati. Naučio sam trpjeti, jer za mene je klub na prvom mjestu. Pa i ona trica koju sam u posljednjoj sekundi zabio za produžetak otišla je na klupsku adresu – mirno će Barać.

Toliku količinu poena Barać je znao utrpati još dok je igrao za Istraplastiku, njegov matični klub. Jednom je kao igrač Hiron Botinca u Podsusedu izluđivao zadarsku obranu. Slično je bilo i u Jazinama.

- Ma, ne treba se vraćati na to doba. Moramo gledati kako u Železniku doći do druge pobjede kojim bismo potvrdili ‘vizu’ za Final four. Neće biti lako. Svi su mogli dobro vidjeti koliko je žilav FMP. Pokretljivi su, ne samo njihovi vanjski igrači, nego i centri koji se znaju izvlačiti na pozicije odakle dobro pogađaju za tri poena - veli Pankracije.

Ako bi se uz postojeći recept za pobjedu u kojem je čitko napisano Baraćevo ime, trebalo još nešto dodati, onda će Aco Petrović zasigurno pokušati što više igrati zonsku obranu. Nisu se FMP-ovci naigrali.

- Zbunila ih je ta pokretljiva zona, dugo su ostali bez ubačaja. Jasno, i oni će tražiti način kako ne ponoviti isti scenarij, dok će se kod nas vjerujem ponoviti onaj stari dobri scenarij prema kojem uvijek netko drugi iskoči i iznenadi suparnika - poželio je Barać. Utakmica u Železniku igra se večeras u 18 sati.

dražen žura / EPEHA 

Izdvojeno

06. srpanj 2020 18:10