StoryEditorOCM
Košarkaposuo se pepelom

Otkriveno tko jedini nije dao glas sjajnom Srbinu za prestižnu nagradu: ‘Ispričavam se, pogriješio sam‘

Piše SPORT SD
12. svibnja 2023. - 07:57

Nikola Jokić dobio je 99 od 100 glasova od komisije sportskih novinara i televizijskih kuća za ulazak u idealnu petorku NBA lige za sezonu 2022./23.

Svi su se pitali tko je jedini čovjek koji srpskom centru Denver Nuggetsa nije dao glas nakon još jedne sjajne sezone, a to je sada otkriveno. Riječ je o Marku Jacksonu, analitičaru ESPN-a.

U njegovom izboru za najkorisnijeg igrača regularnog dijela sezone NBA lige našli su se pobjednik Joel Embiid (Philadelphia 76ers), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Jayson Tatum (Boston Celtics), Shai Gilgeous-Alexander (Oklahoma City Thunder) i Donovan Mitchell (Cleveland Cavaliers).

Jackson, koji je u karijeri igrao za sedam različitih klubova u NBA ligi te kasnije bio trener Golden Statea, ispričao se zbog toga i priznao da je pogriješio.

"Vidite da sam stavio jednog centra, dva krilna igrača i dva braniča. Nisam razmišljao. Ispričavam se Denver Nuggetsima i Nikoli Jokiću, koji ne samo da mora biti u promišljanjima o MVP igraču lige i zaslužuje da sam ga uvrstio, nego i koji je jedan od najboljih košarkaša u NBA povijesti. Pogriješio sam", rekao je Jackson.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 23:09