StoryEditorOCM
Košarkaeuroliga

Oslabljeni Partizan izgubio i drugu od Reala, odluka pada u Madridu

Piše Hina
4. svibnja 2023. - 22:46

Košarkaši madridskog Reala svladali su domaći Partizan sa 85-78 u rasprodanoj beogradskoj Štark Areni i tako došli do izjednačenja na 2-2 u četvrtfinala Eurolige, nakon što su izgubili prve dvije utakmice pred svojim navijačima. 

Prije početka dvoboja održana je minuta šutnje za žrtve strašnog ubilačkog čina u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", a košarkaši domaće momčadi su ime škole imali ispisano na prednjoj strani svojih dresova.

U takvom ozračju, gosti su bolje ušli u utakmicu i prvu četvrtinu završili sa 12 koševa prednosti (27-15). No, Partizan je proigrao u drugoj četvrtini i do poluvremena smanjio zaostatak na samo tri koša (42-45).

U "ratničkoj" trećoj četvrtini Real je na kraju uspio povećati svoju prednost na +6 (55-61). Koliko god se domaći košarkaši trudili, nisu uspjeli doći do preokreta, iako su 5:20 minuta prije kraja došli na samo koš zaostatka (70-71), a u posljednju minutu ušli gotovo izjednačeni (78-80), nakon što je Yam Madar u razmaku od tri sekunde postigao četiri koša.

U sljedećoj akciji Reala važnu je ulogu napadačkim skokom odigrao Mario Hezonja, koji je omogućio Walteru Tavaresu da košem i dodatnim slobodnim bacanjem odvede Real na pet poena prednosti (76-83) na 54 sekunde prije kraja. Partizan se pokušao vratiti tricama, ali nijedan pokušaj nije bio precizan, a konačnih 85-78 postavio je Džanan Musa polaganjem 18 sekundi prije kraja.

Adam Hanga i Walter Tavares su sa 15 koševa svaki bili najbolji strijelci u pobjedničkoj momčadi. Po 14 poena su postigli Gabriel Deck i Džanan Musa, koji je uz to imao i osam skokova.

Mario Hezonja je završio dvoboj sa pet koševa (šut 2/7) i šest skokova.

Zach Leday je sa 25 poena bio najbolji kod Partizana, dok je Ioannis Papapetrou ubacio 18 koševa.

Peta utakmica će biti odigrana 10. svibnja u Madridu. Moguće je da će u njoj Real biti oslabljen neigranjem Argentinca Gabriela Decka, koji je tri minute prije kraja zbog ozljede skočnog zgloba napustio parket uz pomoć fizioterapeuta i liječnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 16:44