StoryEditor
Košarkanakon drugog poraza u finalu eurolige

Nikola Vujčić: Za mjesec dana ću na totalni remont

Piše PSD.
5. svibnja 2008. - 23:17

U svom četvrtom finalu Eurolige, Nikola Vujčić je drugi put osjetio kako je gledati kad se protivnička momčad raduje. Kao i prije dvije godine u Pragu, njegov Maccabi je i u Madridu na putu do titule klupskog prvaka Europe zaustavio moskovski CSKA (77:91).

Nakon susreta atmosfera u svlačionici ‘ponosa Izraela’ bila je kao na sprovodu. Od Maccabija se uvijek očekuje najviše, bez obzira na to što su Rusi bili izraziti favoriti.

Vojska izraelskih novinara nestrpljivo je čekala pred ulazom za riječ ili dvije dok su pripadnici osiguranja čuvali košarkaške zvijezde, ali ipak i oni su kao i navijači bili svjesni kako Maccabi protiv strašnog CSKA nije ni mogao tražiti više.

Naravno, ni igrači ni fanatični navijači nisu posustajali, ali opći je dojam bio kao da se već nakon prve četvrtine znalo kako će sve završiti. U sezoni u kojoj su imali dosta problema, novu momčad, trenera, ozljede, i veliko finale je uspjeh.

- U prvom finalu protiv CSKA smo bili malo bliže nego sada. Realno gledajući, nismo imali što tražiti. Dali smo sve što smo imali. Ponosan sam na sebe i momčad zbog svega što smo napravili. Bila je čast igrati protiv momčadi CSKA koja je protekle tri godine najbolja u Europi - bio je potpuno otvoren Vujčić nakon susreta.

A sve je na početku izgledalo kao u bajci. Već u prvoj minuti postigao je dva poena, imao skok i asistenciju, ali mu kasnije Zvi Sherf nije dao mnogo povjerenja.

Nije to bila Vujina večer, kao ni njegovih suigrača, a čak se malo i naljutio kada ga je u trećoj četvrtini nakon kratke epizode na parketu trener opet vratio na klupu.

- Ušli smo sa srcem u susret i dobro smo se držali u prvom poluvremenu. Zahvaljujući dvjema tricama Holdena na početku drugog poluvremena CSKA se odvojio, a mi smo zaredali s nekoliko pogrešaka. Došli su do prednosti koju smo mi u nekoliko navrata uspjeli smanjiti. Došli bi na pet-šest razlike, ali bi nas Rusi tada svaki put na početak vratili novom tricom – rekao je Vujčić rezigniranim tonom dok su mu oba koljena bila omotana vrećicama leda.

Dobro je i izdržao Final four s obzirom u kakvim je sve neprilikama sa zdravljem bio u ovoj pegulastoj sezoni.

- Samo da izdržim još mjesec dana, a onda ću na potpuni oporavak. Srećom nemam nikakvih mehaničkih ozljeda, sve je samo stvar mišića i ozljeda koje se mogu ‘popraviti’ – našalio se Vujo najavljujući ljetni fizički ‘remont’.

Ovo je najvjerojatnije bio europski oproštaj Nikole Vujčića s Maccabijevim dresom. Ima još jednu godinu ugovora, ali teško je očekivati kako će i sedmu sezonu ostati u Tel Avivu. U tom slučaju bi klub za njega morao platiti znatno već porez.

- Maccabi vjerojatno neće ići u potpunu reizgradnju momčadi, ali ima nekih neslužbenih naznaka kako ću otići iz kluba. Ako odem nadam se da ću iduće sezone pronaći momčad koja će se opet boriti za Final four. Ne mogu ništa reći do 1. lipnja. Imam još jednu sezonu ugovora, a oni imaju opciju da je aktiviraju. Na Maccabiju je da odluči hoće li me zadržati – rekao je Vujčić kojeg klub može samo isplatiti, ali ne i prodati.

Ponude?

- Nadam se da ću naći posao i iduće sezone!

frane vulas

#NIKOLAVUJČIĆ

Izdvojeno

05. srpanj 2020 01:49