StoryEditor
Košarkapetrović se odlučio za šutnju

Ne tjerajte Acu put Cibonina Tornja!

Piše PSD.
5. svibnja 2008. - 15:15
Svaki put kad je Aco izgovorio da odlazi imao je poseban razlog. Prvi put nakon poraza protiv Olimpije u Jazinama. Želio je probuditi momčad. I uspio je!

Aco Petrović ostaje u Jazinama! Tko je mislio drukčije onda ne poznaje Acin emocionalni naboj, kojeg jednako snažno iskazuje kad pobjeđuje i kad gubi. Nije li to slika i preslika zadarskog življenja s košarkom!? Crta koja dijela radost i tugu kod svih je Zadrana iznimno blizu i tanka, pa njeno približavanje i pucanje nije neka novost. Kao što više nije vijest kad Aco kaže: “Odlazim!”.

Svaki put kad je to izgovorio imao je poseban razlog. Prvi put nakon poraza protiv Olimpije u Jazinama. Želio je probuditi momčad. I uspio je! Nedugo zatim kad se Giuseppe Giergia, na Acinu primjedbu kako mu je kratka klupa, oglasio pričom o drvodjelcu. Aco je sutradan ponovno potaknuo priču o odlasku. Nije otišao! Zadar je proigrao. Samo nekoliko minuta nakon sramotne krađe u Trnskom, Aco je poručio: “Odlazim iz hrvatske košarke!”.

Ostao je, momčad se nakon šoka vratila i otišla do četvrfinala ULEB kupa, drugog mjesta u NLB ligi čime je izravno osiguran ULEB kup. U Ligi za prvaka zajedno su sa Splitom gurnuli Cibonu u podrum (odatle i priča kako Pod Tornjem žele vratiti Acu!).

Nakratko su se “vukovi“ vratili pobjedom u Jazinama. Od tog trenutka počeli su se javljati negativni šumovi iza Acinih ušiju. Tonovi su pojačani poslije kraha u Ljubljani. Aco je u međuvremenu istrpio razne kritike, opravdane i neopravdane! Zadar nije briljirao ni protiv Zagreba, ali su tri raspoložena igrača, ipak bila dovoljna za gaženje “mrava“. Ali, to nije zadovoljilo Petrovića, glasno je razmišljao i glasno kazao kako ima plan o odlasku! Razlog?

Nezadovoljstvio nekih!? Ne, to ne smije biti razlog, ako taj netko nije imenovan s Acine strane. Petrović je odlučio šutjeti. Čuo se s predsjednikom Kristijanom Magašem, koji pak s dalekog puta poručuje:

“U ponedjeljak će sve biti po starom“. Iskreno, Aco je od uprave zaslužio barem to da mu se nakon posrtanja u Tivoliju iskaže javna potpora ili kritika! No, sve je ostalo unutar zidina Jazina. Nije dobro ako je istina da se netko iz vodstva kluba, navodno, odlučio na solo rat protiv Petrovića, pa je na Acinu adresu sipao uvrede nedostojne papira.

Aco, uprava i igrači moraju se uhvatiti za isti štap. Disonantni tonovi publike mogu se razumjeti i prihvatiti. Svatko tko je okusio zadarsku klupu to najbolje zna. Zna to i Aco. Ali, mora se znati i nositi s time!

Potpora uprave kluba

Aco Petrović kao trener, te svi igrači imaju našu apsolutnu potporu u svakom smislu te riječi i odbacujemo sve kritike na njihov račun. Jer, u ovoj sezoni su odradili toliko dobrih stvari, kumulirali su niz izvrsnih rezultata, tako da čvrsto stojimo iza njih.

Također, odbacujemo sve špekulacije koje su se pojavile o navodnom Petrovićevu odlasku u Cibonu. Mogu dodati kako je riječ o čistim nebulozama - kazao je u ime uprave Zadra predsjednik Kristijan Magaš.

#ACOPETROVIĆ#KKZADAR

Izdvojeno

06. srpanj 2020 20:03