StoryEditor
Košarkaaba liga

'Ne smijemo dozvoliti 'crne rupe'': alarm na Višnjiku, Krka je 'pala' samo jednom u sedam ogleda

Piše Dražen Žura
14. listopada 2019. - 12:58

Sezona u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi, tek je krenula, odnosno, na programu je drugo kolo, međutim, upravo u ogledu Zadra i Krke, već bi se moglo nazrijeti tko će od ove dvije momčadi nanovo voditi borbu za ostanak, ili, kome će u toj priči biti lakše.

Oba suparnika su na otvaranju zabilježili poraze, Zadrani su morali potpisati uvjerljiv poraz u Podgorici protiv Budućnosti, dok je Krka u Novom Mestu pognula glavu pred FMP-om. Okršaj na Višnjiku, doista, nudi pravu bitku iz koje jedni i drugi žele isplivati kao pobjednici. Zanimljivo, u zadnjih sedam utakmica, Krka je slavila čak šest puta, onda zasigurno kod domaćina ne manjka opreza.

Nazor: Ne smijemo dozvoliti ‘crne rupe’

- Pred nama  je zahtjevna utakmica, prva u okviru ABA lige pred domaćom publikom  u kojoj moramo iskazati i prezentirati agresivnost u obrambenom i napadačkom segmentu. Znači treba ući i kontrolu ritma utakmice, odnosno,  ne smijemo dozvoliti “crne rupe” koje su nam se događale u dvije ranije utakmice na gostovanjima (Budućnost i Cibona op.p.). Dobro je da smo visokom pobjedom u Prvenstvu Hrvatske vratili  pozitivno ozračje, pa to trebamo aktivirati već kod prvog podbacivanja lopte – kazao je Ante Nazor, trener Zadra.

Doista, Krka se već godinama nameće kao suparnik koji nikako ne leži Zadranima, pa je moguće stigla prigoda da se priča promijeni. Neće biti nimalo lako, jer se u dva poraza u gostima primjetilo kako današnji “roster” još uvijek ne nudi onu potrebitu sigurnost, jer igra uvelike “šlepa” za očekivanjima navijača.

- Krka je nezgodna momčad, Glenn Cosey (svojedobno igrač Zadra op.p.) i Gani Lawal imaju dosta poena “u ruci”, dok Marko Jošilo može dobro povezati njihovu unutarnju i vanjsku igru. Ivan Ramljak i Luka Lapornik na vanjskim pozicijama mogu donijeti veliki tonus u igri. Imamo dosta toga za poštivati u igri, stoga moram ponoviti da u obrambenom smislu moramo ući kako treba i tako ne dozvoliti lagano razigravanje suparnika. Smatram da na taj način trebamo iskontrolirati utakmicu od početka do kraja – razmišlja Nazor.

Utakmica se igra s početkom u 18 sati uz izravan prijenos na Arenasport TV-u. 

#KK ZADAR#ANTE NAZOR

Izdvojeno

28. lipanj 2020 23:06