StoryEditorOCM
Košarkastradao centar grada

Najmanje 76 privedenih na proslavi Lakersa: više od 30 zgrada i prodavaonica oštećeno je u slavlju koje se pretvorilo u kaos

12. listopada 2020. - 22:54

Najmanje 76 osoba je privedeno, a više od 30 zgrada i prodavaonica oštećeno je u središtu Los Angelesa u slavlju koje se pretvorilo u kaos nakon pobjede košarkaša LA Lakersa u finalu NBA lige.

U neredima je ozlijeđeno i osam policajaca, dok su tri osobe prevezene u bolnicu nakon što su pogođene gumenim mecima koje su u masu ispalili policajci.

Policijska uprava Los Angelesa je objavila kako je najviše privedenih zbog vandalizma i napade na policajce.

Gradonačelnik Los Angelesa Eric Garcetti u više je navrata tražio od navijača da se ne okupljaju u velikom broju na javnim mjestima zbog epidemije koronavirusa, već da pobjedu svog kluba proslave kod kuće.

- Dok proslavljamo 17. titulu naših Lakersa, molim vas nemojte zaboraviti da nije sigurno okupljati se u grupama - objavio je Garcetti na Twitteru. Međutim, navijači su ipak izašli na ulice.

Proslava 17. naslova LA Lakersa u početku je bila mirna, a neredi su počeli, kako navodi policija, nakon što su se u masu ubacili "nekontrolirani pojedinci" koji su počeli bacati boce, kamenje i staklo na policiju. S druge strane dolaze optužbe kako je proslava postala nasilna nakon što je policija na njih pucala gumene metke.

- Ono što je započelo kao uglavnom mirno slavlje u centru Los Angelesa, pretvorilo se u nasilno i destruktivno ponašanje. Više od 1.000 ljudi okupilo se oko Staples Centera nakon utakmice. Neukrotivi pojedinci izmiješani unutar gomile počeli su bacati staklene boce, kamenje i druge projektile na policajce - poručili su iz LAPD-a.

Nije prvi put da je pobjeda Lakersa rezultirala nemirima. Slično je bilo i nakon pobjeda momčadi 2000., 2009. i 2010. godine.

Los Angeles Lakers su sinoć osvojili naslov prvaka NBA, svoj 17., nakon što su u šestoj utakmici u "mjehuru" pored Orlanda sa 106-93 pobijedili Miami Heat i svladali ih ukupnm rezultatom 4-2 u seriji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 17:16