StoryEditorOCM
Košarkabitka za prvaka

Na Gripama nestrpljivo očekuju finale, Srđan Subotić kaže: ‘Pobjedom ćemo usmjeriti seriju gdje želimo‘

Piše Ivan Renić
30. svibnja 2023. - 07:10

Počinje finalna serija! Split se bori za prvi naslov prvaka Hrvatske nakon 20 godina. Jasno je, stoga, kakva je atmosfera u gradu... Jasno je i da će prepune Gripe „gorjeti”! Žuti u boj sa Zadrom ulaze s velikom prednosti domaćeg terena. Prvi čin na rasprodanim Gripama bit će večeras u 20 sati.

- Osvježili smo se pred jaki ritam utakmica kakav je i bio cijelu sezonu. Očekujemo sjajan dekor, raduje me takva atmosfera. Ovo su dvije najbolje ekipe u ovoj sezoni. Svaki detalj može presuditi, pa tako i publika. Želimo pobijediti u prvoj utakmici i tako usmjeriti seriju tamo gdje mi želimo.

Žuti su sa Zadranima na omjeru 5:1 u ovoj sezoni, no Subotić je mišljenja kako to neće imati puno utjecaja. Finale je nešto posebno...

- Protiv Zadra uvijek moraš biti koncentriran i fizički na maksimalnoj razini. Njihova najveća kvaliteta je da nikada ne igraju loše. Oni protivniku ne daju pobjedu, moraš je itekako zaraditi.

Dvadeset godina Žuti čekaju na titulu. Posljednja je bila 2003., a trofej je podignuo upravo Subotić, tadašnji kapetan, sadašnji trener.

- Nema svatko takvu priliku. Koncentriran sam samo na sljedeću utakmicu. Idemo jednu po jednu i želimo doći najdalje što možemo. Još jednom hvala navijačima. Bili su uz nas i u teškim trenucima. Nadam se da će uživati, a mi ćemo dati sve od sebe da ih još jednom obradujemo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:13