StoryEditor
Košarkastižu i nba-ovci

Mršić objavio konačni popis hrvatske reprezentacije za olimpijske kvalifikacije u Splitu, na njemu su se našla četiri igrača ‘žutih‘

Piše Tvrtko Puljić/SN
8. lipnja 2021. - 11:27

Poznat je konačni popis hrvatske košarkaške reprezentacije za olimpijske kvalifikacije koje će se od 29. lipnja do 4. srpnja održati u Spaladium Areni, prenose Sportske novosti.

Izbornik Veljko Mršić odlučio se za 16 igrača koji će na splitskom turniru pokušati izboriti nastup u Tokiju: Roko Ukić, Roko Rogić, Toni Katić, Filip Krušlin, Luka Babić, Toni Perković, Antonio Jordano, Mateo Drežnjak, Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Pavle Marčinković, Željko Šakić, Dario Šarić, Ante Žižić, Miro Bilan, Ivica Zubac.

Izbornik je zbog ozljeda ostao bez Krune Simona i Dragana Bendera, još ranije se ozlijedio i Šamanić, a još četiri igrača otpala su sa šireg 'popisa 23' - Lovro Gnjidić, Boris Tišma, Ivan Perasović i Darko Planinić.

Inače, Hrvatska će već idućeg tjedna u sklopu priprema za olimpijske kvalifikacije igrati dva pokusa sa Slovenijom. Prvi je zakazan za 16. lipnja u Rijeci, a onda slijedi i uzvrat, 18. lipnja u Ljubljani. S obzirom kako je Luka Dončić potvrdio svoje igranje za Sloveniju ovoga ljeta, za očekivati je da će jedan od najboljih svjetskih igrača zaigrati protiv Hrvatske, barem u onom meču koji se bude igrao u Ljubljani. 

Doduše, s druge strane, sasvim je sigurno da u tim okršajima neće biti najboljih hrvatskih košarkaša, jer će za NBA naslov u tom trenutku još uvijek doigravati Bojan Bogdanović, Dario Šarić i Ivica Zubac. Problem s ozljedom i dalje vuče Filip Krušlin koji će također propustiti početak priprema, a na startu neće biti niti Marija Hezonje i Ante Žižića koji se u Grčkoj i Izraelu bore za naslov prvaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. srpanj 2021 22:51