StoryEditor
Košarkaodgovorna odluka

Moći će se sjediti u grupama po četiri osobe: u Roland Garrosu dopušteno 60 posto gledatelja od maksimalnog kapaciteta

Piše Hina
2. srpnja 2020. - 18:11
Jacques Demarthon/AFP

Na ovogodišnjem, odgođenom izdanju Roland Garrosa, koje bi trebalo započeti 27. rujna, bit će dopušten ulazak gledateljima do 60 posto maksimalnog kapaciteta pariškog teniskog centra, objavili su u četvrtak organizatori.

Predsjednik Francuskog teniskog saveza (FFT) Bernard Giudicelli objavio je na konferenciji za novinare da će na glavnim stadionima gledatelji moći sjediti u grupama od najviše četiri osobe, s time da između grupa mora biti jedno prazno sjedalo. Na ostalim terenima će svaka druga sjedalica morati biti prazna.

Te su odluke u skladu sa sadašnjim epidemiološkim mjerana koje su na snazi u Francuskoj, ali se mogu promijeniti, na lošije ili na bolje, ovisno o stanju s pandemijom bolesti Covid-19 u trenutku održavanja turnira.

Prema izračunima FFT-a tijekom prvih desetak dana bi se u Roland Garrosu moglo naći oko 20.000 gledatelja, dok bi u završnim danima taj broj trebao biti oko 10.000.

- Išli smo na odgovornu opciju - rekao je Guidicelli dodavši da će svi koji će ulaziti u prostor teniskog centra i kretati se njime morati nositi zaštitnu masku, dok će se za one koji će sjediti na tribinima nošenje maske biti samo preporuka.

- Ako će se situacija povoljno razvijati, u rujnu ćemo na raspolaganje staviti još ulaznica - rekao je Giudicelli.

U slučaju nepovoljnog razvoja i pojave novog vala pandemije bit će održan ždrijeb kojim će se odlučivati koje će ulaznice biti poništene.

Protokoli vezani za ponašanje i zaštitu igrača i osoblja turnira još su u izradi.

Turnir u Roland Garrosu je u svom uobičajenom terminu trebao započeti krajem svibnja, ali je zbog pandemije izazvane širenjem koronavirusa odgođen za jesen. Gotovo u isto vrijeme su organizatori turnira u Wimbledonu odlučili otkazati ovogodišnje izdanje, što se nije dogodilo nijednom od Drugog svjetskog rata.

Roland Garros bi tako u 2020., umjesto drugog, trebao biti treći ovogodišnji Grand Slam turnir, jer je održavanje US Opena predviđeno u ranije određenom terminu od 31. kolovoza do 13. rujna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2021 02:06