StoryEditorOCM
Košarkakomentar

Mnogi nisu bili na utakmici, ali ćemo im ostaviti prostor za nastavak Eurobasketa, Hrvatska je olako izgubila bitku pod obručem

Piše Dražen Žura
2. rujna 2022. - 21:30

Nama ništa teže nego zaključiti kako je Hrvatska nakon očajnog prvog poluvremena bila nadomak, ako ništa drugo onda produžetku protiv Grčke.

Ali, Giannis Antetokounmpo se u konačnici ponovno vratio u utakmicu i pokazao zbog čega je „kralj” na NBA parketima. Svaki put kad smo zagrizli i vjerovali u rezultatski preokret ukazao bi se Giannis i odagnao svaku nadu u povoljan ishod. O tome zorno kazuje posljednja minuta, najprije je blokadom zaustavio Ivicu Zubca, potom

je simbolike radi „ zakucao” onako iza leđa, preko Marija Hezonje i praktičku Hrvatsku ostavio s onu stranu pobjede. Odveo nas je u poraz! Za razliku od prvoga dijela, uhvatili smo ruku, otvorilo se Jaleenu Smithu nizao je „trice”, pomgao mu je i Krunoslav Simon kojeg je kasnije stigao umor i tako „ prolio” sve dobro napravljeno.

Ostali, mnogi nisu bili na utakmici, ali ćemo im ostaviti prostor za nastavak Eurobasketa možda im se dogodi „resetiranje”!

Zasigurno nismo očekivali kako ćemo u dvoboj krenuti s odličnih 7:0, međutim, Grčka nas je brzo prizemljila, jer se previše vjerovalo kako neće „ naplatiti” koncepcijski rizik kojeg je ponudio izborni Damir Mulaomerović. Četiri promašaja NBA zvijezde posve su nas zavarali, pomislili kako imamo dobitnu kombinaciju, ali nam je ubrzo obrana počela sličiti na „ rupetinu”. Prvi nas je „ razbio” Tyler Dorsey kojeg je naš Amerikanac velehvaljeni Jallen Smith mogao gledati kojom lakoćom puni naš koš!

Nismo uspjeli braniti ni suparnički skok u napadu, doslovce, skidali su nam loptu s glave. K tomu tjerali su nas na brojne pogreške i onda zaostatak od devetnaest poena (21:40) nije nikakvo čudo, jer se u napadu ništa nije moglo pogoditi.

Hrvatska je olako izgubila bitku pod obručem, lopta je teško dolazila do Ivice Zubca, upravo se na toj zamišljenoj putanji najviše griješilo, otuda nevjerojatan omjer u izgubljenim loptama, Hrvatska jedanaest, Grčka svega jednu! Sva je sreća da se na zalasku druge četvrtine dva puta s tri poena oglasio Mario Hezonja, jednom Smith, samo da nam se ne ugasi nada u nastavku utakmice. I nije ! Ali bez završnog pozitivnog rezultatskog odjeka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. ožujak 2023 09:13