StoryEditor

Legendarna Razija Mujanović u Dubrovniku!?

Piše PSD.
26. kolovoza 2008. - 19:37

Najveća zvijezda ženske košarke na prostorima nekadašnje Jugoslavije
Tuzlanka Razija Mujanović u pregovorima je s čelništvom dubrovačke PGM Raguse.

Dubrovački klub ove se sezone želi ozbiljno uhvatiti u koštac s najboljim hrvatskim ekipama Gospićem i Šibenik Jollyem. U klubu ne žele otkriti detalje oko pregovora s Razijom Mujanović koja je prošle sezone nastupala za Real iz Viga (prosjek joj je bio 12 poena i 6 skokova po utakmici), a nakon druge udaje krajem sezone izjavila je kako će ostaviti profesionalnu košarku.

Razija je inače u travnju napunila 41 godinu života što svakako nije olakotna okolnost za naporne treninge i česte nastupe. Kako se Razija želi smiriti i posvetiti obitelji čelnicima PGM Raguse bit će potrebna velika vještina pregovaranja, ali računaju i na to da je udaljenost između Sarajeva i Dubrovnika mala te da bi blizina obitelji s kojom bi se mogla viđati mogla i prevagnuti.

Razijino iskustvo svakako bi pripomoglo dubrovačkim košarkašicama koje pucaju jako visoko, jer cilj kluba je u iduće dvije godine biti na samom vrhu hrvatske ženske košarke.

Rezultati pregovora s Razijom Mujanović trebali bi biti poznati do kraja ovog
tjedna, a njen eventualni dolazak u Dubrovnik neće značiti samo pojačanje u igračkom smislu, jer klub bi dovođenjem najpoznatije košarkašice bivše države zasigurno profitirao i na tribinama.

Naime, nema sumnje da bi Razija privukla veći broj poklonika ženske košarke u Gospino polje. Karijeru je Razija Mujanović započela u matičnom Jedinstvu Aida iz Tuzle, a igrala je i u Americi, Italiji, spomenutoj Španjolskoj, Mađarskoj i Brazilu.

Već je jednom, ali samo na kratko bila i u hrvatskom klubu, zagrebačkoj Croatiji koju je napustila nakon što je klub zapao u financijske probleme.

Što znači ime Razije Mujanović u svjetskoj košarci najbolje pokazuje to da je četiri puta proglašena za najbolju košarkašicu Europe.

                                                                  davor mladošić / EPEHA 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2021 02:17