StoryEditor
KošarkaDaryl Morey

‘Krivac‘ za kineski bojkot NBA lige napušta Houston Rocketse

Piše Hina
16. listopada 2020. - 09:12
AFP

Dugogodišnji generalni menadžer američke profesionalne košarkaške NBA momčadi Houston Rocketsa Daryl Morey, koji je svojim tweetom prije godinu dana izazvao bojkot prijenosa NBA utakmica od strane kineske javne televizije, objavio je kako odstupa sa svoje dužnosti.

"Osvrnuvši se na svojih 14 godina u Houston Rocketsima te razgovora s obitelji i prijateljima, odlučio sam kako od 1. studenoga više neću raditi u Rocketsima", objavio je Morey.

U listopadu prošle godine Morey je putem twittera podržao demonstracije u Hong Kongu protiv kineske centralizacije što je za posljedicu imalo prestanak prijenosa NBA utakmica na kineskoj državnoj televiziji CCTV.

Iako su Kinezi odmah tražili Moreyevu smjenu, povjerenik NBA lige Adam Silver i vlasnik Rocketsa Tilman Fertitta podržali su Moreya iako je to za posljedicu imalo financijski gubitak od preko 400 milijuna dolara jer u Kini nije prenošena niti jedna prošlosezonska NBA utakmica sve do pete utakmice finala doigravanja.

"Obaviješteni smo o ostavci gospodina Moreya koju nećemo komentirati. Samo želimo podsjetiti kako svaka riječ ili postupak kojim se želi povrijediti osjećaje kineskog naroda ima svoju cijenu", rekao je glasnogovornik CCTV-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

16. listopad 2020 09:52