StoryEditor
KošarkaPROMETNO U VIŠNJIKU

Kompletira se 'roster' za sezonu: Junaković i Gilbert nova imena u Zadru

Piše Dražen Žura
21. kolovoza 2019. - 11:06

Seriju raznovrsnih kondicijskih treninga na Višnjiku, momčad Zadra zamijenila  je radom s loptom, istodobno, stručni stožer čini sve kako bi se konačno kompletirao “roster“ za novu sezonu. 

Iako nema službene potvrde, posve je izvjesno kako će zadarski dres za koji dan, obući Martin Junaković, Šibenčanin, koji je u karijeri nanizao poveliki niz klubova, te Dominic Gilbert, Australac koji ima hrvatsku putovnicu, bivši igrač Cibone, u kojoj je istina igrao i Junaković. Obojica su sa spomenutim klubom uzeli naslov prvaka, Junaković regionalne ABA lige, Gilbert hrvatskog prvenstva, k tomu uz njegovo ime veže se pobjednički koš u finalu s Cedevitom. 

Inače u Zadru je bilo prometno u oba smjera, od prošle sezone nema mnogih, otišli su Lovre Bašić, Kristijan Krajina, Mislav Brzoja, Luka Božić, William Magarity, Vladimir Dašić, Luka Žorić, Šime Špralja i utakmicu prije kraja neposlušni Mario Little.

Ostali su Petar Marić, Domagoj Vuković, Jure Planinić i Roko Erslan. Priča o dolascima podosta je bogata, novi su Bryon Allen, James Farr, Ive Ivanov, Karlo Uljarević, Jan Palokaj, Ivan Siriščević i zadnji novaci Gilbert i Junaković. Može se čuti kako će i na poziciji centra osvanuti Amerikanac, međutim, to još nije konačna odluka.

Uglavnom, Ante Nazor do kraja mjeseca može računati na “punu svlačionicu” koju su kroz dosadašnje pripremno razdoblje popunjavali još Josip Popić, Edis Koroman, Mario Fantina i Dominik Zelanto, pa je za očekivati da će neki od njih povremeno uskakati u prvih dvanaest, jer valja igrati na dva fronta istodobno, u prvenstvu Hrvatske, te regionalnoj ABA ligi.

#KK ZADAR

Izdvojeno

08. srpanj 2020 04:24