StoryEditor

Kao u stara vremena, Jugoplastika bolja od Barcelone!

Piše PSD.
4. svibnja 2008. - 00:05
Jučer je bio nevjerojatan dan za splitsku košarku koji će se vrlo teško ponoviti. Split je pobjedio Cibonu, a Jugoplastika je bila bolja od Barcelone! Jugoplastika 117, Barcelona 95, sve je jučer u Madridu bilo kao u stara dobra vremena.

Veterani Jugoplastike i Splita CO vođeni trenerskim dvojcem Petar Skansi i Božidar Maljković u polufinalu su turnira organiziranog povodom Final foura Eurolige bez većih poteškoća svladali su starog rivala iz Katalonije. Predvođeni raspoloženim tandemom Dino Rađa i Toni Kukoč 'žuti’ su na 'svježinu’ dobili Barcu.

- Kad sidnen večeras ne dižem se do sutra, povikao je s parketa jučer nezaustavljivi Kukoč, koji je na trenutke izgledao kao da mu je barem 10-ak godina manje na plećima. Godine su tu, ali mot je kod svih ostao.

Splićani okupljeni sa svih strana svijeta jučer su zabili čak 16 trica, a vrhunac susreta je bio 'Alley hoop’ Josipa Vrankovića za zakucavanje Rađe. Kad starci prolupaju! Velimir Perasović i Zoran Savić nisu se skidali u dres, ali nisu ni prestajali bodriti nekadašnje suigrače.

 U publici su 'žute’ promatrali i bivši reprezentativni suigrači iz nekadašnje države Predrag Danilović i Aleksandar Đorđević. Najveće ovacije navijača doživio je Kukoč, ali je ipak najčešće spominjano ime Duška Ivanovića, kojem je jedan dio španjolskih navijača tijekom cijelog susreta skandirao: Duško, Duško.

Jedino što je 'žute’ jučer rastužilo bila je vijest kako je finale turnira na rasporedu  već u nedjelju u11 sati. Protivnik će biti, a tko drugi nego kraljevski madridski Real.

Frane VULAS

#KKJUGOPLASTIKA

Izdvojeno

06. srpanj 2020 20:01