StoryEditorOCM
Košarkaspektakularna večer

Jokić upisao ‘triple-double‘ u povijesnoj utakmici i odveo Denver u finale Zapada, Tatum donio Bostonu sedmu utakmicu

Piše SPORT SD
12. svibnja 2023. - 07:27

Jayson Tatum promašio je 14 od svojih prvih 15 šuteva, ali zato je briljirao u posljednjoj četvrtini i odveo polufinalnu seriju Istočne konferencije u sedmu utakmicu (3:3).

Joel Embiid upisao je 26 poena, baš kao i Tyrese Maxey, James Harden zaustavio se na 13, a Philadelphia je pokleknula pred svojim navijačima i Boston je na gostovanju stigao do velikog slavlja (86:95).

Tatum koji je od početka imao očajnu napadačku večer eksplodirao je u četvrtoj četvrtini u kojoj je upisao 16 poena, dok su 76ersi ubacili tek 13. Tatum je pogodio ključne šuteve te je u samoj završnici zabio čak četiri trice. Spomenimo i da je prvi strijelac Celticsa u ovom susretu bio Marcus Smart koji je dodao 22 poena, dok je Jaylen Brown upisao 17.

Odluka u putniku u finale Istoka past će ove nedjelje, pišu Sportske novosti.

Košarkaši Denver Nuggetsa uništili su u šestoj utakmici Phoenix Sunse (100:125) i pred gostujućim navijačima osigurali finale Zapadne konferencije (4:2).

Nikola Jokić s novim je triple-doubleom predvodio svoju momčad. Upisao je srpski košarkaš u noći s četvrtka na petak 32 poena, 10 skokova i 12 asistencija, a veliku podršku imao je u Jamalu Murrayu koji je dodao 26 poena. Cameron Payne bio je s 31 poenom prvi strijelac u redovima Phoenixa, Kevin Durant ga je pratio s 23, dok je Devin Booker upisao skromnih 12.

Nuggetsi su ovaj susret praktički riješili još u prvom poluvremenu koje je zaključeno rezultatom 51:81. S 81 poenom nakon prve dvije četvrtine Denver je ispisao povijest postavši gostujuća momčad koja je u playoffu upisala najviše poena u prvom poluvremenu. Nuggetsi sad čekaju boljeg iz sudara Los Angeles Lakersa i Golden State Warriorsa (Lakersi vode 3:2).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:26