StoryEditor
Košarkagripe čekaju svog bivšeg igrača

Jere Macura: U Split dolazimo pobijediti

Piše PSD.
14. travnja 2008. - 12:25

Uz isticanje dvojice stalnih ‘jockera’, Pankracija Baraća i Roka Stipčevića, nakon pobjede protiv Svjetlosti trener Zadra Aco Petrović je ustvrdio kako ga raduje prekid ‘posta’ Jere Macure. I to sve uoči sutrašnjeg dvoboja s njegovim bivšim klubom Splitom na Gripama. O ‘žutima’ Jere misli sve najbolje.

- Predstavljaju ugodno iznenađenje Lige za prvaka, posebice nakon trijumfa nad Cibonom u Draženom domu, što su dodatno potvrdili i slamanjem Zagreba u Trnskom. Ne samo da su rezultatski deklasirali ‘mrave’, nego je njihova igra bila za čistu peticu – pohvalno će Macura.

foto: Vladimir Ivanov / CROPIX
U Jazinama stalno ističu kako se mora zaboraviti ona dva susreta u regionalnoj ligi koji su otišli na zadarsku stranu. Ovo je nova priča.
- Baš tako! Split se podigao u formi, ali i samopuzdanja, što ih čini puno opasnijima nego ranije. Kad bismo na vagu stavljali prednosti i nedostatke na obje strane, prema mojem skromnom sudu mi imamo bolju vanjsku liniju. Ali, nismo ni mi centri za baciti – nasmijao je Jere.

Zadar i Split imaju puno toga zajedničkoga. Obje su momčadi ispunile ‘kvotu’ od četiri stranca. Jedni i drugi imaju po pet pobjeda. Ali se ipak po nečemu razlikuju. Zadrani u svojim redovima imaju fetivog Splićanina, dok se na Gripama ne mogu pohvaliti igračem zadarskih korijena.

- To je uvijek najmanje bitno tko je i odakle je, važno je koliko se taj netko daje za boje kluba u kojem igra. U mom slučaju svaku ukazanu minutu nastojim iskoristiti na pravi način. Tako će biti i ovoga puta - poručio je Macura.

Prostranu suspenzija mjesec dana, Zadru kazna 40.000 kn

Dok su u Jazinama zaokupljeni kako kazniti dvojicu nediscipliniranih Pavla Marčinkovića i Marina Šarliju, iz ureda HKS-a stigla je konačna kazna za Tonija Prostrana koji se na preporuku KK Zadar nije odazvao pozivu u juniorsku reprezentaciju. Prvotna suspenzija zaokružena je jednomjesečnom kaznom, plus 40.000 kuna u kasu Saveza. Zadar i zbog samo devet prijavljenih igrača na utakmici protiv Svjetlosti mora uplatiti 3.000 kuna. Ponovi li se isto, novčani iznos se udvostručuje.

Izdvojeno

15. kolovoz 2020 19:27