StoryEditor
Košarkatužna vijest

Jedan od najuspješnijih američkih trenera u povijesti europske košarke, koji je vodio i LeBrona Jamesa u NBA finalu, objavio da boluje od neizlječive bolesti

Piše SN
19. kolovoza 2019. - 23:39

Predstavljati Davida Blatta kao trenersku, općenito košarkašku ličnost trajalo bi odlomcima, stranicama...

NBA-doprvak, šampion Europe s Maccabijem čija je klupska ikona, pa onda i s ruskom reprezentacijom na Eurobasketu 2007., recentno osvajač Eurokupa s Darussafakom. Veličina Blattovog lika ipak ne nadilazi one klasične, ljudske probleme...

Jedan takav zadesio ga je možda na nekom novom vrhuncu karijere. 60-godišnjak rodom iz Bostona objavio je da boluje od multiple skleroze, neizlječive bolesti imunološkog sustava.

Aktualni trener grčkog Olympiacosa izjavio da će sukladno svojoj profesiji i svakodnevnim borbama na košarkaškom terenu, nastaviti voditi i ovu bitku u kojoj će na koncu, uvjeren je - izaći kao pobjednik. Možda ne trajno, ali svakako neće dopustiti da ga bolest svlada.

Otvorenim pismom putem Olyjeve službene stranice obratio se navijačima kojima se zahvalio na potpori i izrazio spremnost na nove izazove na sportskim borilištima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2021 22:15