StoryEditor
Košarkakomentar dražena žure

Je li Zadar nakon sedam poraza u ABA ligi skroz zakoračio iz nje, ili još uvijek postoji svjetlo u tunelu?

19. studenog 2019. - 18:20

Je li Zadar nakon sedam poraza u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi, od kojih tri idu na dušu Anti Nazoru, četiri njegovom nasljedniku Danijelu Jusupu, skroz zakoračio iz nje, ili još uvijek postoji svjetlo u tunelu?

Mnogi su skloniji vjerovati kako će Zadar teško sačuvati sadašnji status i tako po drugi put u povijesti ovog natjecanja napustiti spomenutu ligu!

- Nećemo se predati, borit ćemo se do samoga kraja! - uzviknuo je Jusup u Baru, odakle je otišao s porazom u džepu nakon ogleda s Mornarom. Ne bi bilo nimalo uputno ne vjerovati tako iskusnom treneru, međutim, primjetno je kako se u igri gotovo ništa nije promijenilo u odnosu na doba dok je na klupi bio Nazor. Zapravo, ima promjena, klupska uprava je ispunila želju sadašnjem treneru, posegnulo se za osvježenjima, stigli su Akos Keller, mađarski reprezentativni centar te Dominik Mavra, istodobno otpustilo Jamesa Farra.

Još se pod “prigušenim svjetlom” očekuje i povratak Marka Popovića koji je svoj dres umirovio u Španjolskoj. Ali, Zadar je ipak veliki “magnet”. Ili nam se samo čini!? Kako dosadašnji zahvati, nisu donijeli ništa dobroga, onda bi u poslovnom duhu, jer je KK Zadar dioničko društvo, sa strane Nadzornog odbora i sportskog direktora Branimira Longina, valjalo upitati stručni stožer zbog čega nema pomaka?

Svi uredno dobivaju plaću, radi se kako tvrde jako puno, nastoji ubrizgati energija i tomu slični poslovi na parketu, jednako tako i u teretani. I onda se stalno javnosti pod nos gura, kako je potrebno strpljenje da bi sve sjelo na svoje mjesto, dok vrijeme teče poput najbrže rijeke, a porazi se kao slapovi pretaču jedan na drugoga.

Nazor je svoju meč loptu imao protiv Krke na Višnjiku i Mega Bemaxa u gostima i nije ju iskoristio. Jusup je imao sličnu situaciju, prigodu dobiti Cibonu kod kuće, čak i Igokeu kao gost, ali mu nije pošlo za rukom. Sva tri spomenuta suparnika svoje jedine pobjede upisali su baš kontra Zadra. Ups! Iza očajnog rezultata u ABA ligi, Zadar se ponosi “skalpovima” u HT Premijer ligi, gdje im je primjerice zadnji suparnik bila radnička momčad Hermes Analitice, čiji igrači na utakmice dolaze najčešće iz prve smjene, nerijetko s nje odlaze u noćnu smjenu.

Kako bi se “zamaglilo” grozno sidrenje na ljestvici ABA lige, u zadnje vrijeme se ističe napadanje na dva trofeja, Prvenstvo i Kup Hrvatske u situaciji, neka se drugi ne uvrijede, jedino Zadar i Cibona mogu ozbiljno nadati finalima u oba natjecanja. Ne krije li se iza svega razmišljanje na temu preseljenja u neko natjecanje pod okriljem FIBA-e gdje se uglavnom može susresti klubove iz “bečkih bezirkova”, ili nekih egzotičnih zemalja u kojima košarka buja “kao ruže u pustinji”!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

01. listopad 2020 18:41