StoryEditor
Košarkatreće finale u nizu

Hrvatski košarkaši drugu godinu zaredom osvojili Kup Borislava Stankovića, Roko Rogić najkorisniji igrač

Piše Toma Dragičević/SN
24. srpnja 2019. - 19:42

Kup Borislava Stankovića nekad je bio jedan od najelitnijih pripremnih turnira košarkaških reprezentacija, prvo izdanje doživio je još 2005. godina, a od 2014. igra se u terminu kad na njemu osim domaćina mogu nastupiti samo kombinirane reprezentacije ostalih zemalja. Jedna takva je i Hrvatska, koja je u srijedu obranila naslov pobjednika Kupa Borislava Stankovića, drugu godinu zaredom osvojili smo turnir na koji smo otišli s B reprezentacijom, pišu Sportske novosti.

Međutim, u finalu je na drugoj strani bila "prava" Kina, ona koja će za mjesec dana nastupiti na svom Svjetskom prvenstvu i u kojoj ima dosta iskustva s velikih natjecanja. Za razliku od onoga što je VeljkoMršić poveo u Kinu, pogotovo nakon što su otpala šestorica s Ljetne lige u Las Vegasu. Međutim, od prve minute su se Mršićevi momci postavili čvrsto i zapravo vrlo brzo utišali pet tisuća Kineza na tribinama s obzirom da pobjeda Hrvatske ni u jednom trenutku nije došla u pitanje.

Posebno impresivna bila je obrana s kojom smo Kinu limitirali na 20 poena do poluvremena, a za razliku od polufinala protiv Tunisa izbornik je ovaj put maksimalno skratio rotaciju na osam igrača s kojima je stvorio i održavao visoku razliku.

Najbolji u finalu bio je Roko Rogić sa 20 poena (trice 3-4) i šest asistencija, a prvak Hrvatske s Cibonom i novi igrač češkog Nymburka ujedno i postao i MVP turnira te tako naslijedio Josipa Bilinovca, koji je tu nagradu zaradio prošle godine. Uz Rogića je u najbolju petorku turnira izabran i centar Marin Marić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

03. prosinac 2020 23:54