StoryEditor
Košarkanimalo lagan zadatak

Hrvatska dobila tešku skupinu u kvalifikacijama za Olimpijske igre: Mršićevi izabranici u Splitu dočekuju Petrovićev Brazil i 'krvnike' s posljednjeg velikog natjecanja

27. studenog 2019. - 16:02

Hrvatska košarkaška reprezentacija će u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju 2020. imati za suparnike Tunis i Brazil, a ako prođe svoju skupinu igrat će protiv pobjednika druge skupine, koja se također igra u Splitu, i u kojoj su Njemačka, Rusija i Meksiko.

To je odlučio ždrijeb održan u srijedu u sjedištu FIBA-e u Ženevi.

Kvalifikacije će se igrati na četiri različita turnira, svaki će imati po šest sudionika, a samo pobjednici turnira će se plasirati na Olimpijske igre. Kvalifikacijski turnir košarkaških reprezentacija igrat će se od 23. do 28. lipnja sljedeće godine a gradovi domaćini su osim Splita Beograd, Kaunas i Victoria u Kanadi.

Osam sudionika košarkaškog turnira na OI u Tokiju je već poznato. To su Španjolska, Argentina, Francuska, Australija, SAD, Iran, Nigerija te domaćin Japan.

Danas je održan i ždrijeb za kvalifiacije za ženski košarkaški turnir na OI. Domaćini turnira su Beograd, Bourges, Fushin i Ostende. U Beogradu će igrati reprezentacije Nigerije, SAD-a, Srbije i Mozambika. U Bourgesu će se snage odmjeriti reprezentacije Francuske, Portorika, Brazila i Australije. U Kini će se za plasman na OI boriti Južna Koreja, Kina,Velika Britanija i Španjolska, a u Ostendeu Kanada, Japan, Švedska i Belgija.

Sve skupine

Beograd

Grupa A: Dominikanska republika, Novi Zeland, Srbija

Grupa B: Portoriko, Italija, Senegal

Kaunas

Grupa A: Litva, Južna Koreja, Venezuela

Grupa B: Poljska, Slovenija, Angola

Split

Grupa A: Njemačka, Rusija, Meksiko

Grupa B: Tunis, Hrvatska, Brazil

Viktorija

Grupa A: Grčka, Kina, Kanada

Grupa B: Urugvaj, Češka, Turska

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

15. siječanj 2021 19:46